Trump amână deportarea în masă a imigranţilor ilegali din SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trump amână deportarea în masă a imigranţilor ilegali din SUA
Externe 23 Iunie 2019 / 17:10 340 accesări 0 comentarii

Preşedintele Donald Trump a declarat că va întârzia operaţiunile de deportare în masă a imigranţilor ilegali programate pentru duminică, întrucât doreşte un compromis cu liderii democraţi în acest sens. Într-un mesaj publicat sâmbătă după-amiază, Trump a afirmat că "la cererea democraţilor, am întârziat procesul de deportare a imigranţilor ilegali timp de două săptămâni pentru a vedea dacă democraţii şi republicanii pot rezolva problema azilului şi a lacunelor legale." Trump a avertizat că dacă nu se ajunge la un compromis, "Deportarea începe!" Potrivit estimărilor, 12 milioane de persoane se află în mod ilegal în SUA, majoritatea provenind din Mexic şi America Centrală.

În baza unui acord semnat luna trecută, Mexicul a acceptat să găzduiască imigranţii din America Centrală care solicită azil în SUA până când cazurile lor vor fi analizate de către autorităţile americane. Potrivit acordului, Mexicul va trimite trupe ale Gărzii Naţionale pentru a-i împiedica pe imigranţii din America Centrală să ajungă la graniţa cu SUA. Acordul a fost semnat de către autorităţile mexicane pentru a evita ca Trump să dea curs introducerii unei taxe de 5% pentru toate produsele importate din Mexic.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2464 secunde