Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 13 Iulie 2009 / 00:00 750 accesări

Elpis Constanţa, vicecampioană naţională la juniori A1

Ieri s-a încheiat la Mogoşoaia turneul final al Campionatului Naţional rezervat juniorilor A1 (jucători născuţi în 1990 şi mai tineri). Reprezentanta judeţului nostru, Elpis Constanţa, a ocupat locul secund în clasamentul final, pierzînd cu 1-4 în finala cu Sporting Piteşti (gol Baroncea). Sîmbătă, în semifinale, constănţenii cîştigaseră cu 4-0 (1-0) în faţa Metalului Aiud, prin golurile lui Ştefan 2, Cârstocea şi Baroncea, în timp ce piteştenii au eliminat pe Luceafărul Oradea, cu 2-0. Ploaia torenţială care s-a abătut asupra României i-a determinat pe organizatori să anuleze meciul pentru locul 3 şi să mute finala mare pe terenul 2 de la Mogoşoaia. „A plouat torenţial de sîmbătă seară pînă cu cîteva minute înaintea finalei de duminică. Terenul a fost moale, cu bălţi, şi ne-a dezavantajat. Băieţii s-au comportat admirabil, dar au fost depăşiţi la capitolul forţă. Cred că pe un teren bun, aveam şanse la victorie, chiar dacă am întîlnit campioana de anul trecut, cu jucători născuţi în 1990 şi 1991. Anul viitor va fi altceva, pentru că nucleul nostru de bază are jucători născuţi în 1992”, a declarat antrenorul Izmir Abdulgani.

Portul a început meciurile de pregătire cu o victorie

Portul Constanţa, echipă pregătită de Gabriel Şimu, a învins, sîmbătă, pe teren propriu, cu 4-2 (2-1), pe FC Farul II, în prima partidă de verificare a portuarilor de la reluarea pregătirilor. Pentru Portul au înscris D. Stere, P. Anghel, Dimcică şi Boraş, în timp ce pentru Farul II au punctat Iovănescu şi Tudorache. Cele două echipe se vor reîntîlni sîmbătă, într-un meci revanşă. Viitorul Constanţa ar fi trebuit să dispute, tot sîmbătă, în cantomanetul de la Braşov, o partidă amicală împotriva celor de la Înfrăţirea Hărman, însă întîlnirea a fost anulată din cauza vremii nefavorabile. Astăzi şi mîine, jucătorii de la Viitorul Constanţa vor efectua vizita medicală la Bucureşti.

Monica Niculescu a cîştigat finala de dublu la Budapesta

Perechea Monica Niculescu / Alisa Kleibanova (România / Rusia), cap de serie nr. 1, a cîştigat, ieri, finala probei de dublu din cadrul turneului de la Budapesta, turneu dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Niculescu şi Kleibanova au învins în finală, cu 6-4, 7-6 (7/5), cuplul Alona Bondarenko / Katerina Bondarenko (Ucraina, cap de serie nr. 2). Pentru această performanţă jucătoarea română şi cea rusă au obţinut un cec de 11.000 de dolari şi 280 de puncte WTA. Tot la Budapesta, dar la simplu, Edina Gallovits a ratat, sîmbătă, calificarea în finala turneului. Gallovits a fost învinsă în semifinale, cu 6-2, 6-4, de sportiva elveţiană Patty Schnyder, cap de serie nr. 1, care a cedat, ieri, în ultimul act, cu 6-2, 4-6, 2-6, în disputa cu favorita nr. 4, Agnes Szavay (Ungaria). Pentru accederea pînă în semifinale, sportiva română a fost recompensată cu un cec în valoare de 10.200 de dolari şi 130 de puncte WTA.

Hănescu va fi cap de serie nr. 4 la Stuttgart

Tenismanul Victor Hănescu va fi cap de serie numărul 4 la turneul de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, competiţie ce se va desfăşura în perioada 13-19 iulie. Principalul favorit al turneului va fi francezul Gilles Simon, urmat de Nikolai Davidenko (Rusia) şi Tomas Berdych (Cehia). Anul trecut, turneul a fost cîştigat de argentinianul Juan Martin del Potro.

România, locul 8 la CE de rugby în 7

Echipa naţională de rugby în 7 a României s-a clasat pe locul 8 la turneul final al Campionatului European de rugby care s-a desfăşurat, în perioada 10-12 iulie, la Hanovra (Germania). În partida pentru locurile 7-8, România a fost învinsă, cu 69-0, de fosta deţinătoare a titlului european, Portugalia, acesta fiind cel mai categoric rezultat al turneului. În partidele din Grupa A, România înregistrase următoarele rezultate: 14-14 cu Moldova, 7-49 cu Franţa, 17-31 cu Rusia, 38-19 cu Germania. În turneul pentru locurile 5-8, “stejarii“ au fost învinşi şi de Georgia, cu 17-14. Finala a fost cîştigată de Rusia, care a trecut, cu 26-19, de Franţa.

România, locul 30 în clasamentul final pe medalii, la JMU

Delegaţia României s-a clasat pe locul 30 în ierarhia finală pe medalii a Jocurilor Mondiale Universitare, cu un bilanţ de o medalie de aur, două de argint şi una de bronz. Medaliile au fost obţinute de gimnastul Flavius Koczi (aur la sărituri, bronz la paralele), scrimera Simona Deac (argint la spadă) şi atleta Ancuţa Bobocel (argint la 3.000 m). Cu cele patru medalii obţinute, România a încheiat pe locul 30, la egalitate cu Algeria, Austria, Ecuador, Kazahstan, Slovacia şi Elveţia, într-un clasament în care au punctat 58 de naţiuni. Primele trei poziţii au fost revendicate de Rusia, cu 16 medalii (7 de aur), Australia cu 5 medalii (4 de aur) şi Japonia, 13 medalii (3 de aur). Departajarea în clasamentul final s-a făcut la numărul medaliilor de aur, nu la cele obţinute în total. Cea de-a 25-a ediţie a JMU a avut loc în Serbia, între 1 şi 12 iulie, cu participarea a 140 de delegaţii naţionale.

Baschetbaliştii români, locul 13 la JMU

Naţionala de baschet masculin a României s-a clasat pe locul 13 la Jocurile Mondiale Universitare din Serbia, după ce a învins, sîmbătă, reprezentativa similară a Greciei, scor 88-82 (43-29), în ultimul meci al competiţiei. Marcatorii echipei noastre au fost Nicoară 21 puncte, Mandache 20, Chetreanu 17, Silvăşan 16, Drăguşin 11, Lazăr 2 şi Paliciuc 1. La turneul de baschet masculin de la JMU au participat 26 de echipe naţionale.



12