Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 27 Iulie 2013 / 00:00 593 accesări

FESTIVAL DE HANDBAL PE PLAJĂ

Vineri, pe plaja Flora din staţiunea Mamaia au avut loc primele partide ale Festivalului de handbal pe plajă, competiţie organizată de DJST Constanţa şi AJ Handbal. La eveniment participă peste 200 de copii de la şapte cluburi constănţene, care concurează la trei categorii de vârstă: copiii născuţi 1999-2000 (feminin şi masculin), 2001-2002 (feminin şi masculin) şi 2003-2004 şi mai mici (feminin şi masculin). Programul de sâmbătă al competiţiei: intervalul orar 8.00 - 12.00 şi 16.00 - 21.00. Duminică vor avea loc ultimele partide, începând cu ora 8.00, iar competiţia se va încheia cu festivitatea de premiere.

DOI ATLEŢI CONSTĂNŢENI LA CAMPIONATELE BALCANICE

La finalul acestei săptămâni, la Stara Zagora (Bulgaria) vor avea loc Campionatele Balcanice de atletism pentru seniori. La startul întrecerii vor fi prezenţi şi doi sportivi constănţeni de la CS Farul, Cristina Toma (antrenor Vali Ionescu), care va participa la triplusalt, şi Mihaela Bobocea (antrenor Valentin Anghel), prezentă la startul probelor de 800 m şi 1.500 m.

ULTIMA ETAPĂ A SEZONULUI REGULAT ÎN SUPERLIGĂ

Ultimele partide din sezonul regulat al Superligii Naţionale de rugby se vor desfăşura după următorul program - sâmbătă: CSM Baia Mare - Dinamo (ora 10.00, rugbytv.ro), RCM Timişoara - U. Cluj (ora 10.00, TVR 2); duminică: Steaua - CSM-Bucureşti-Olimpia (ora 10.00, rugbytv.ro). Clasament: 1. Timişoara 44p, 2. Baia Mare 42p, 3. Steaua 41p, 4. RCJ Farul 26p, 5. Dinamo 13p, 6. CSM Bucureşti-Olimpia 12p, 7. U. Cluj 7p.

CADANŢU S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALE, LA BAKU

Jucătoarea Alexandra Cadanţu, locul 77 WTA şi cap de serie nr. 4, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de la Baku, dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari, după ce a învins-o cu 6-3, 6-7, 6-3, într-un meci de două ore şi jumătate, pe Galina Voskoboeva (Kazahstan), locul 89 WTA. În manşa următoare, Cadanţu va juca împotriva sportivei din Ucraina Elina Svitolina, locul 71 WTA şi cap de serie nr. 7. Calificarea în semifinale este recompensată cu 130 de puncte WTA şi 10.725 de dolari.

HĂNESCU, LA UN PAS DE FINALĂ LA GSTAAD

Tenismenul Victor Hănescu, locul 54 ATP, l-a învins vineri, în sferturile de finală ale turneului de la Gstaad, dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro, cu 6-3, 6-4, pe germanul Daniel Brands, locul 55 ATP, care în manşa anterioară îl eliminase pe principalul favorit al competiţiei, elveţianul Roger Federer, locul 5 ATP. Românul a avut nevoie de 70 de minute pentru a trece de Brands, care îl învinsese pe Federer cu acelaşi scor, 6-3, 6-4. În semifinale, Hănescu îl va avea ca adversar pe rusul Mihail Iujnîi, locul 33 ATP şi cap de serie nr. 6. Hănescu şi Iujnîi s-au întâlnit de opt ori în circuitul ATP, fiecare câştigând câte patru meciuri. Ultima lor partidă a fost adjudecată de tenismenul român, cu 6-4, 6-3, în luna aprilie, în optimile de finală ale turneului de la Bucureşti. Aceasta este a doua semifinală pentru Hănescu în acest an, după ce el a atins aceeaşi fază a competiţiei de la Stuttgart. Calificarea în penultimul act al turneului de la Gstaad este recompensată cu 21.130 de dolari şi 90 de puncte ATP.

MERGEA, ÎNVINS ÎN SEMIFINALE LA GSTAAD

Perechea formată din Florin Mergea şi Lukas Rosol (Cehia) a fost eliminată, vineri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Gstaad (Elveţia), dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro, fiind învinsă, cu 1-6, 6-3, 10-4, de echipa spaniolă Pablo Andujar / Guillermo Garcia-Lopez. Pentru calificarea în semifinale, Mergea şi Rosol vor primi 90 de puncte ATP şi un cec în valoare de 6.400 de euro.

TENISMANUL VIKTOR TROICKI A FOST SUSPENDAT 18 LUNI

Tenismanul sârb Viktor Troicki, locul 53 ATP, a fost suspendat 18 luni, pentru încălcarea regulamentului antidoping, a anunţat, joi, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Troicki, în vârstă de 27 de ani, a refuzat la 15 aprilie, la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, să se supună unui control sangvin. Suspendarea sa este valabilă până la 24 ianuarie 2015, dar sârbul a declarat, vineri, că este nevinovat şi că va face apel. „Sunt distrus şi epuizat. Această sancţiune imensă mă lasă fără cuvinte”, a afirmat Troicki pe site-ul său oficial.

ROMÂNIA ESTE „CIUCA BĂTĂILOR“ LA CM DE POLO

Naţionala de polo a României a fost învinsă vineri, la Barcelona, de reprezentativa Germaniei cu scorul de 9-8 (4-3, 3-0, 1-2, 1-3), în ultimul meci din grupa D a Campionatului Mondial, tricolorii înregistrând a treia înfrângere din trei posibile în această fază a competiţiei. Golurile tricolorilor au fost marcate de Diaconu 2, Ianc 2, Buşilă 2, Matei şi Ghiban. Tot vineri, Italia a trecut de Kazahstan cu 12-6, iar italienii încheie grupa în postura de lideri, neînvinşi. România ocupă ultimul loc în grupa D şi aşteaptă stabilirea adversarelor din runda eliminatorie, pentru calificarea în sferturile de finală. România va juca în compania echipei de pe primul loc în grupa C, cel mai probabil Serbia. Pe 28 iulie vor avea loc meciurile din runda eliminatorie, cele din sferturile de finală fiind programate în 30 iulie, semifinalele în 1 august, iar finalele două zile mai târziu. Obiectivul României la CM de la Barcelona este clasarea în primele opt locuri.

ROMÂNIA A CALIFICAT DOUĂ ECHIPAJE ÎN FINALELE CM DE CANOTAJ U-23

Două echipaje româneşti, dublu vâsle feminin şi patru vâsle feminin, s-au calificat în finalele Campionatelor Mondiale de canotaj academic pentru tineret U-23, care au loc la Linz-Ottensheim (Austria). La dublu vâsle, Ionela-Mădălina Rusu şi Laura Oprea au câştigat prima serie şi s-au calificat direct în finală, iar echipajul de 4 vâsle (Andreea-Mihaela Tătaru, Mihaela-Teodora Berindei, Viviana-Iuliana Bejinariu şi Ioana Vrînceanu) s-a clasat a doilea în recalificări. Echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară (Ionela-Livia Lehaci şi Andreea Asoltanei) s-a calificat în semifinale, iar cel de dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu şi Marian Moraru) va trece prin recalificări, ca şi barca de 4 vâsle masculin (Vasile Agafiţei, Adrian Cionca, Florin Răzvanţă, Cosmin-Ilie Cuciurean). La 4 rame feminin fără cârmaci, România (Ana-Maria Simion, Alexandra Vermeşan, Elena-Lavinia Ţîrlea, Giorgiana Cucu) a ratat calificarea în finală. Două echipaje româneşti, dublu rame fără cârmaci feminin şi 4 rame fără cârmaci masculin, s-au calificat încă de miercuri în finale.

12 ROMÂNI LA JOCURILE MONDIALE 2013 DE LA CALI

România participă cu o delegaţie de 12 sportivi la Jocurile Mondiale de la Cali (Columbia), care vor avea loc între 26 iulie şi 4 august, cu participarea a 4.500 sportivi şi oficiali din 191 de ţări. Cei mai mulţi reprezentanţi ai ţării noastre, zece, sunt la gimnastică aerobică, sport de la care se speră şi câştigarea unor medalii, iar doi sportivi vor concura la paraşutism. La gimnastică aerobică, Dacian Barna va concura la individual masculin, Oana-Corina Constantin la individual feminin, Maria Bianca Becze şi Marius-Ciprian Petruşe la perechi mixte, Dacian Barna, Marius-Ciprian Petruşe şi Marius Gavriloaie la trio, Maria Bianca Becze, Anca Claudia Surdu, Diana Cristina Deac, Oana-Corina Constantin şi Andreea Bogati la grup, Maria Bianca Becze, Dacian Barna, Anca Claudia Surdu, Diana Cristina Deac, Marius-Ciprian Petruşe, Andreea Bogati, Cristian Iordan, Marius Gavriloaie la dans aerobic. A noua ediţie a Jocurilor Mondiale cuprinde 31 de sporturi, 26 oficiale, iar restul opţionale, care se vor desfăşura pe 26 de baze sportive. Vor fi acordate 201 medalii, 3.500 de voluntari vor ajuta la buna desfăşurare a competiţiilor, iar 711 ziarişti din 33 de ţări s-au acreditat la competiţie. La ediţia trecută, desfăşurată în 2009, la Kaohsiung (China), România a avut 13 sportivi şi a cucerit două medalii, una de aur şi una de argint (locul 30 în lume). În ierarhia all-time, România se află pe locul 43, cu 3 medalii de aur, 3 de argint şi 1 de bronz. Oraşul polonez Wroclaw va fi gazda ediţiei cu numărul 10 a Jocurilor Mondiale, în 2017. Prima ediţie a acestei competiţii multi-sportive, care reuneşte în special sporturi neolimpice, a avut loc în 1981, aceste Jocuri Mondiale fiind organizate de Asociaţia Internaţională a Jocurilor Mondiale (IWGA), sub patronajul Comitetului Internaţional Olimpic. Sporturile din programul Jocurilor de la Cali sunt grupate după „imagine”, în sporturi artistice (gimnastică, de exemplu), de precizie (biliard, bowling), cu mingea (korftbal, racquetball, beach handball, rugby în 7, softball, squash), arte marţiale, de putere (ridicarea greutăţii, trasul frânghiei), de ascensiune (paraşutism, orientare, roller skating, schi pe apă).

FINA A AUTORIZAT ŞTAFETELE MIXTE LA CAMPIONATELE MONDIALE DE ÎNOT

Federaţia Internaţională de Nataţie a decis să autorizeze introducerea ştafetelor mixte la cele mai importante competiţii internaţionale de înot, inclusiv Campionatele Mondiale. Decizia a fost luată în cadrul Congresului tehnic al FINA, aflat în curs de desfăşurare la Barcelona, gazda actualei ediţii a Mondialelor de înot.

STADIONUL OLIMPIC DIN LONDRA VA AVEA UN NOU ACOPERIŞ

Stadionul Olimpic din Londra, care a găzduit întrecerile atletice din cadrul JO 2012, va fi dotat cu un nou acoperiş, mai mare decât cel actual, al cărui cost se va ridica la 41 milioane lire sterline (47,5 milioane euro). Societatea care administrează arena, E20 Stadium Partenership, a precizat că noul acoperiş va transforma stadionul într-o locaţie multifuncţională. Demontarea actualului acoperiş va debuta în cursul acestui an, după care va fi instalat noul acoperiş, de două ori mai mare, care se va întinde peste toate scaunele din tribune. Montarea noului acoperiş urmează să se încheie în primăvara lui 2015, la timp pentru ca Stadionul Olimpic să găzduiască meciuri din cadrul Cupei Mondiale de rugby. Stadionul Olimpic din Londra va fi supus şi altor lucrări, în vederea transformării sale într-o arenă capabilă să găzduiască diverse evenimente, de la întreceri atletice la fotbal. De altfel, începând din sezonul 2016-2017, Stadionul Olimpic va deveni noua casă a clubului de fotbal West Ham United, la care evoluează fundaşul român Răzvan Raţ.

STUART O'GRADY AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ MEDALII OLIMPICE

Ciclistul australian Stuart O'Grady ar putea fi deposedat de cele patru medalii olimpice cucerite în cursul carierei sale, după ce a recunoscut că a utilizat substanţe interzise cu ocazia Turului Franţei din 1998. O'Grady, în vârstă de 39 ani, care şi-a anunţat retragerea săptămâna trecută, a dezvăluit miercuri, într-un interviu acordat ziarului australian „The Advertiser“, că a recurs la eritropoetină (EPO) la ediţia din 1998 a „Marii Bucle“, în care a reuşit să câştige o etapă şi a purtat tricoul galben timp de trei zile. Rutierul de la Antipozi a făcut această dezvăluire după ce numele său a apărut într-un raport al Comisiei de anchetă a Senatului Franţei cu privire la eficienţa luptei contra dopajului. Înainte de a trece la ciclismul pe şosea, Stuard O'Grady a fost un foarte bun sportiv pe pistă, reuşind să câştige medalia de aur în proba de madison, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Atena, din anul 2004, după ce obţinuse argintul la urmărire pe echipe, în cursul JO de la Barcelona (1992), şi două medalii de bronz la Atlanta, în 1996.



12