Un alpinist japonez a murit pe Everest

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un alpinist japonez a murit pe Everest

Externe 21 Mai 2018 / 16:03 662 accesări

Un alpinist japonez în vârstă de 36 de ani a fost descoperit mort luni pe Muntele Everest, acesta fiind cel de-al treilea deces înregistrat în sezonul de ascensiuni de primăvară pe cel mai înalt vârf din lume, informează DPA, potrivit Agerpres. Nobukazu Kuriki a fost găsit mort la Camp 3, la 7.200 de metri deasupra nivelului mării, a declarat Ram Prasad Sapkota, un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Turism din Nepal.

Kuriki, un alpinist cunoscut pentru stilul său unic de ascensiuni solitare în timpul lunilor dure de iarnă, cucerise deja două vârfuri de 8.000 de metri din Nepal, însă nu şi Everestul.

În cea de-a şasea sa încercare pe Everest, alpinistul a vrut să escaladeze muntele fără oxigen suplimentat, însă la 7.400 de metri acesta suferea de tuse şi febră, potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Trupul alpinistului a fost dus la Kathmandu în vederea efectuării unei autopsii, potrivit lui Sapkota. Peste 400 de alpinişti au ajuns pe vârful Everestului în timpul acestui sezon - între lunile aprilie şi mai.

Un şerpaş şi un alpinist macedonean şi-au pierdut viaţa pe Everest în acest sezon de ascensiuni, aminteşte DPA.

Taguri articol


12