Un atac al talibanilor a făcut zeci de victime în rândul soldaților afgani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un atac al talibanilor a făcut zeci de victime în rândul soldaților afgani

Externe 19 Octombrie 2017 / 11:20 560 accesări

Cel puțin 43 de soldați afgani au fost uciși în noaptea de miercuri spre joi într-un atac asupra bazei lor întreprins de talibani, în vestul provinciei Kandahar (sud), a anunțat Ministerul Apărării al Afganistanului, informează AFP. 'Peste 60 de soldați se aflau la bază, 43 au fost uciși, 9 au fost răniți și 6 au fost dați dispăruți', anunță ministerul într-un comunicat, precizând că 'doar doi au supraviețuit'. 'Atacul a avut loc în această dimineață la orele 02:50 (22:50 GMT), când un grup de insurgenți a atacat baza din Chashmo, din districtul Maiwand', adaugă ministerul. Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Dawlat Waziri, a precizat pentru AFP că 'unul sau mai multe Humvees (vehicule militare) capcană au fost folosite pentru a lansa atacul'. 'Nu a mai rămas nimic din baza militară, care a fost complet distrusă', a menționat el. Într-un mesaj adresat presei, talibanii au revendicat operațiunea, afirmând că 'cei 60 de soldați (prezenți) au fost uciși și că ei 'dețin controlul asupra bazei militare'.

Acest atac este al treilea în ultimele 48 de ore îndreptat împotriva forțelor guvernamentale, după alte două atacuri sângeroase comise marți în sud-est, la Gardez și Ghazni, care s-au soldat în total cu peste 80 de morți și 240 de răniți, potrivit bilanțului oficial.

Districtul Maiwand unde a avut loc atacul este unul izolat, aflat într-o zonă extrem de expusă, la 80 de kilometri vest de Kandahar, capitala acestei 'provincii a macului', din al cărei teritoriu talibanii controlează două treimi.

Taguri articol


12