Valul 5 al pandemiei ar putea să lovească România la jumătatea lunii ianuarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valul 5 al pandemiei ar putea să lovească România la jumătatea lunii ianuarie

Sănătate 24 Noiembrie 2021 / 00:06 578 accesări

Doar 5% dintre testele făcute în ultimele 24 de ore au ieșit pozitive. Este cea mai mică rată înregistrată în ultimele două luni și jumătate în care România a fost lovită în plin de valul 4 al pandemiei. Nu e loc însă de relaxare, spun specialiștii. Pericolul nu a trecut.

DR. VALERIU GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare: În cel puțin 20 de țări europene există la acest moment o creștere a numărului de cazuri raportate. Într-adevăr, această creștere este urmată și de creșterea numărului de spitalizări și de decese, acolo unde rata de vaccinare este scăzută. Din acest punct de vedere ne așteptăm și noi ca o creștere a numărului de cazuri să se producă, probabil din a doua parte a lunii ianuarie.

Ministerul Sănătății le-a cerut autorităților locale, pentru a nu fi din nou luate prin surprindere, să rămână în alertă și să se pregătească pentru un nou val al pandemiei. Asta înseamnă mai multe paturi de ATI în spitale.

CSEKE ATTILA, ministrul interimar al Sănătății: Vârful atins de sistemul spitalicesc din România pe valul pandemic 4 a fost de 1902 de paturi ATI pentru pacienții COVID. Am cerut să reactualizeze DSP-urile, timp de o săptămână, fiecare pe specificul local ceea ce au avut în practică și au în acest val pandemic 4, astfel încât și într-un nou val pandemic să putem să ne mobilizăm paturile ATI pentru pacienții Covid mult mai repede.

În plus, pacienții ar trebui să aibă acces mai ușor la tratamente. Ar fi astfel combătută tentația de a lua medicamente după ureche care să le agraveze starea.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1743 secunde