Jamie Oliver, criticat din cauza unor probleme de igienă în restaurantul său

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jamie Oliver, criticat din cauza unor probleme de igienă în restaurantul său

Monden 10 Mai 2014 / 00:00 810 accesări

Un idol al bucătarilor din lumea întreagă, Jamie Oliver este criticat din cauza unor probleme de igienă, întrucât prestigiosul său restaurant din centrul Londrei a fost obligat să îşi închidă porţile pentru 24 de ore, după o inspecţie a serviciilor de igienă. Inspectorii britanici au descoperit în măcelăria şi restaurantul celebrului maestru bucătar excremente de şoareci, carcase mucegăite şi carne de vită Wagyu expirată.

Măcelăria Barbecoa a primit nota 1 pe o scară de 1 la 5 din partea Agenţiei pentru Norme Alimentare din Marea Britanie, care a decis că, în urma inspecţiei efectuate pe 8 ianuarie, este nevoie ca ameliorări majore să fie făcute în restaurantul lui Jamie Oliver. La subsol au fost găsite carcase acoperite cu mucegai, în timp ce preţioasele saramuri precum caña de lomo din muşchi de porc iberic uscat erau vândute în ciuda faptului că erau expirate. Măcelăria, care aprovizionează, printre altele, restaurantul lui Jamie Oliver, situat la etajul aceleiaşi clădiri, avea şi săli de baie neadecvate, uşile frigiderelor şi ale camerelor frigorifice erau murdare, iar în aer se simţea un miros puternic de excremente de şoareci.

Grupul condus de Jamie Oliver, care a ales să închidă măcelăria pentru 24 de ore, pentru a administra această criză, a afirmat că mucegaiul găsit pe carcase nu le face pe acestea să devină improprii consumului uman. Restaurantul celebrului bucătar britanic se laudă cu faptul că propune un meniu pe bază de cărnuri care sunt uscate natural până la 70 de zile, argumentând că mucegaiul reprezintă o etapă naturală în uscarea cărnii şi nu o face periculoasă pentru consum. Preparatele servite în acest restaurant londonez pot să depăşească 100 de lire sterline, circa 122 euro.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de 8 ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe. În 2002, a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate, pentru a deveni bucătari-şefi. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, de curând Jamie Oliver deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

Taguri articol


12