Ziua Mondială a Mediului 2017 - Conectarea oamenilor la natură

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ziua Mondială a Mediului 2017 - Conectarea oamenilor la natură

Lifestyle 05 Iunie 2017 / 09:45 5681 accesări

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în 5 iunie, este cel mai mare eveniment anual care are drept obiectiv protejarea mediului, iar țara gazdă, în acest an, este Canada, cea care a ales și tema zilei. Conectarea oamenilor la natură" este tema pentru Ziua Mondială a Mediului 2017, care ne propune să ieșim în natură, să apreciem frumusețea și importanța sa și să protejăm pământul pe care îl împărțim.

Trebuie să petrecem mai mult timp în natură!

Copilul tău petrece mai mult timp pe canapea cu ochii într-un smartphone, o tabletă sau la televizor decât în aer liber, alergând și jucându-se cu prietenii lui? Mulți părinți cred acest lucru, mai ales în țările dezvoltate, unde nivelul de trai se traduce în cât mai multe gadgeturi. În 2005, californianul Richard Louv a inventat expresia "tulburarea deficitului de natură" pentru a descrie înstrăinarea de natură și costurile pe care le plătim: diminuarea simțurilor, dificultăți de atenție și o rată mai mare a îmbolnăvirii.

Louv a scris numeroase cărți și manuale cu sfaturi despre cum să îi facem pe copii să se conecteze cu natura.

CAMPING: Pregătește cortul, ia cei mai buni prieteni, alimente din belșug și caută un loc de campare. Distracția va veni de la sine, creând amintiri minunate și o legătură trainică cu natura.

MINI-CLUBUL IUBITORILOR DE INSECTE

Lumea insectelor din jurul nostru este la fel de plină de minuni ca și cea a animalelor și a păsărilor. Chiar și păianjenii părosi și înfricoșători și alți "agresori" îi pot anima pe copii – cu condiția ca mica insectă să se afle în siguranță într-un borcan gol. În timpul nopții, întinde o cârpă albă în lumina unui bec și o mulțime de insecte vor ateriza pe ea. În felul acesta, copiii le vor putea examina de aproape.

MINI-GRĂDINA DIN STICLĂ

Ajută-l pe cel mic să taie o sticlă, să o umple cu pământ și pietricele, apoi să planteze acolo câteva semințe din legumele preferate. Udați pământul și alegeți împreună un loc însorit pentru viitoarele plăntuțe. Semințele vor crește în curând și este posibil să necesite transplantarea în grădină. Se poate spune că veți planta o sămânță într-o minte tânără – iubirea pentru natură.

MINISTERUL PUBLIC: INTENSIFICAREA LUPTEI ÎMPOTRIVA INFRACȚIUNILOR PRIVIND MEDIUL - UN OBIECTIV PENTRU 2017

Ministerul Public și-a propus ca intensificarea luptei împotriva infracțiunilor privind mediul, a celor silvice, privind patrimoniul natural și cultural național să constituie un obiectiv pentru acest an prin operaționalizarea și specializarea rețelei de procurori în vederea investigării cauzelor din acest domeniu, precum și prin combaterea mai eficientă a faptelor incriminate de lege.

"În considerarea art. 35 din Constituția României — care recunoaște și garantează dreptul oricărei persoane la un mediu sănătos și echilibrat ecologic — Ministerul Public și-a propus ca intensificarea luptei împotriva infracțiunilor privind mediul, a celor silvice, privind patrimoniul natural și cultural național să constituie un obiectiv pentru anul 2017, prin operaționalizarea și specializarea rețelei de procurori în vederea investigării cauzelor din domeniul de referință, precum și prin combaterea mai eficientă a faptelor incriminate de legea penală", a transmis Ministerul Public într-o postare pe Facebook, cu ocazia Zilei mondiale a mediului.



12