15.000.000 de oameni nu au ce mânca! 40% din copii suferă de malnutriţie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

15.000.000 de oameni nu au ce mânca! 40% din copii suferă de malnutriţie!

Externe 16 Octombrie 2018 / 13:46 980 accesări

Poate că fotografia de mai sus este prea artistică pentru a reliefacorectrealitatea. Însă, dacă priviţi mânuţa copilului, vă veţi da seama în ce stare se află. Poate că ne-am obişnuit prea tare cu fotografii de acest gen pentru ca cifrele să ne mai spună ceva. Totuşi, din Congo vin informaţii extrem de alarmante: 15.000.000 adică cincisprezece milioane de oameni din Republica Democratică Congo nu au suficientă mâncare la dispoziţie, de două ori mai mulţi decât cei care au înfruntat foametea anul trecut, a anunţat marţi Consiliul norvegian pentru refugiaţi (NRC), transmite dpa. În Congo - care are o populaţie de aproape 85 de milioane de locuitori - sunt oameni care se alătură grupărilor armate sau recurg la prostituţie pentru a putea cumpăra mâncare, a constatat organizaţia umanitară. "În toate oraşele şi satele unde activăm suntem martorii unor niveluri alarmante de foamete şi malnutriţie", a subliniat Ulrika Blom, director de ţară al NRC.

Intensificarea violenţelor în zone din estul RDC, unde mai multe miliţii armate luptă sunt în conflict în special pentru resursele minerale ale ţării, a făcut ca mulţi agricultori să nu mai poată ieşi la câmp de teamă, iar producţia unor alimente de bază cum sunt în regiune porumbul, maniocul şi orezul a scăzut cu 39% comparativ cu sezonul agricol precedent, a arătat NRC.

Circa 40% din copiii sub cinci ani din RDC suferă de malnutriţie, iar alţi copii, în loc să meargă la şcoală, lucrează în minele periculoase din ţara africană pentru a face rost de bani.

Ţara se confruntă în plus cu o uriaşă criză a refugiaţilor. Luptele din provinciile de nord-est North Kivu şi Ituri au împins doar în primele opt luni ale anului 750.000 de oameni să-şi abandoneze casele. "Noile cifre privind lipsa securităţii alimentare în RD Congo sunt incredibil de alarmante", a conchis Ulrika Blom.

Taguri articol


12