174 de tineri participă la Concursul Internațional „George Enescu“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

174 de tineri participă la Concursul Internațional „George Enescu“

Cultură 13 Iulie 2016 / 20:09 503 accesări

174 de tineri artiști vor intra în competiție pentru unul dintre premiile Concursului Internațional „George Enescu”, eveniment care se va desfășura între 3 și 25 septembrie, la Ateneul Român. Tinerii muzicieni provin din țări precum: Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franța, Croația, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Lituania, Letonia, Argentina, Cehia, China, Coreea de Sud, Thailanda, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia, Thailanda, Cehia și Argentina. În competiție vor intra și 12 români. Conform organizatorilor, este pentru prima dată când are loc o preselecție în cadrul Concursului „Enescu”, ca urmare a unui număr foarte ridicat de înscrieri: 317 tineri artiști din 48 de țări s-au înscris pentru a participa la ediția 2016 a Concursului, cu 40% mai mult față de ediția 2014.

Juriul de specialitate al ediției 2016 a Concursului „Enescu“ este format din muzicieni și profesori de top la nivel internațional, printre care: violoniștii Pierre Amoyal și Silvia Marcovici, violonceliștii Natalia Gutman, David Geringas și Arto Noras și pianiștii Peter Donohoe, Dana Borșan și Andrei Sitarev.
Valoarea totală a premiilor din cadrul Concursului „Enescu“ 2015 este de 115.000 de euro. De asemenea, cel mai bine clasat concurent român la Secțiunea Vioară va primi două premii speciale: o bursă de doi ani la celebra Barenboim Academy din Berlin și prezența ca artist invitat pe scena festivalului iPalpiti Festival of International Laureats 2017, Los Angeles.

Juriul de specialitate, format din muzicieni consacrați, va decide premiile care se vor acorda la fiecare dintre cele patru secțiuni ale Concursului: Vioară, Pian, Violoncel și Compoziție. Premiul I se va intitula „Marele premiu al Concursului Internațional George Enescu”, iar valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional „George Enescu“, ediţia 2016, este: Premiul I - 15.000 euro, Premiul II - 10.000 euro și Premiul III - 5.000 euro.

Citește și:

Cel mai bun violonist al Concursului „George Enescu“ va cânta la Los Angeles

Asiaticii, extrem de interesați de Concursul „George Enescu“12
Pagina a fost generata in 0.202 secunde