27 de echipe s-au înscris la startul noii ediții a Ligii a 2-a

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga a 2-a

27 de echipe s-au înscris la startul noii ediții a Ligii a 2-a

Sport 22 Iulie 2015 / 00:00 1897 accesări

Federaţia Română de Fotbal a anunţat ieri, pe site-ul oficial, că 27 de echipe s-au înscris în ediţia 2015-2016 a Ligii a II-a, singura formaţie care nu şi-a depus dosarul la Departamentul de Competiţii, deşi avea dreptul de a participa, fiind FCM Dorohoi. „Luni, 20 iulie 2015, a fost ultima zi de înscriere în ediţia 2015-2016 a eşalonului secund, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal. Pe adresa Departamentului de Competiţii, până la expirarea termenului-limită, au fost trimise 27 de cereri de înscriere pentru noul sezon. Printre acestea se află cele cinci echipe care au promovat din Liga a III-a şi cele şase echipe care au retrogradat din Liga I. Lipseşte FCM Dorohoi, echipa care a terminat play-out-ul seriei I a ediţiei precedente de Liga 2 pe locul 1, dar care nu îşi va mai continua activitatea şi în noul sezon”, se menţionează pe site-ul frf.ro. În schimb, grupările CF Brăila şi Academica Argeş au formulat cereri, în temeiul articolului 4 din ROAF, solicitând schimbarea formei juridice a cluburilor, urmând ca, în situaţia în care vor primi aviz pozitiv, să participe în competiţii sub denumirile de ACS Dacia Unirea Brăila, respectiv FC Clinceni.

Lista cluburilor înscrise este următoarea: ACS Berceni, ACS Bucovina Pojorâta (echipă promovată din Liga a 3-a), Dacia Unirea Brăila, Academica Argeş (FC Clinceni), FCM Baia Mare (echipă promovată din Liga a 3-a), Rapid CFR Suceava, Şoimii Pâncota, UTA Bătrâna Doamnă (echipă promovată din Liga a 3-a), CSM Rm. Vâlcea, Chindia Târgovişte (echipă promovată din Liga a 3a), Dunărea 2005 Călăraşi (echipă promovată din Liga a 3-a), SC Bacău, CS Baloteşti, FC Bihor Oradea, FC Caransebeş 1913, FC Olimpia 2010 Satu Mare, Gaz Metan Mediaş (echipă retrogradată din Liga 1), Metalul Reşiţa, CS Mioveni, Gloria Buzău, Oţelul SA (echipă retrogradată din Liga 1), FC Braşov (echipă retrogradată din Liga 1), FC Ceahlăul (echipă retrogradată din Liga 1), FC Farul Constanţa, FC Rapid (echipă retrogradată din Liga 1), Universitatea Cluj SA (echipă retrogradată din Liga 1) și Unirea Tărlungeni.

Ediţia de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a va începe la 29 august, o decizie în ceea ce priveşte disputarea într-un sistem cu una sau două serii urmând a se lua după discuţiile care vor avea loc, azi, între conducerea FRF şi reprezentanţii celor 27 de cluburi înscrise. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, la 6 iunie, că susţine disputarea ligii secunde într-o singură serie, dar a precizat că grupările vor dori menţinerea a două a serii şi în sezonul următor.12