34 de copii din centre de plasament au fost la Obregia pentru evaluare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
34 de copii din centre de plasament au fost la Obregia pentru evaluare
08 Iulie 2016 / 21:37 240 accesări 0 comentarii

Un număr de 34 de copii din centre de plasament au fost aduși la evaluare, în ultimele două săptămâni, la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Obregia", informează Ministerul Sănătății, iar copiii aduși de la Centrul "Sf. Nicolae" nu prezentau simptome de sevraj, cum informase Primăria Sectorului 1.

Potrivit Ministerulului Sănătății, în total 34 de copii din centre de plasament au fost aduși la evaluare, în ultimele două săptămâni, la Spitalul de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Dintre aceștia, 19 au venit la cererea procuraturii și 15 la cererea centrelor de plasament.

În ceea ce privește cazul copiilor de la centrul "Sfântul Nicolae" din București, aceștia nu erau în sevraj, așa cum a informat Primăria Sectorului 1.

"În momentul prezentării, niciunul dintre cazuri nu respecta prevederea legală potrivit căreia internarea, evaluarea sau prescrierea unui tratament unui minor trebuie făcută în prezența tutorelui minorului. Simptomatologia predominantă la acești copii este tulburarea de comportament, în multe cazuri aceasta suprapunându-se cu tulburări de dezvoltare. Majoritatea acestor copii primea medicație psihotropă. Unii au necesitat internare (în prezența tutorelui sosit ulterior), precum și administrarea de medicație psihotropă. La restul nu s-a justificat nevoia unei internări sau unui tratament farmacologic", se arată în informare.

În cazul celor patru copii aduși joi seara de la centrul "Sf. Nicolae", doi copii au fost evaluați timp de circa două ore, iar concluzia medicilor a fost că nu prezentau simptomatologie psihiatrică pediatrică.

Ceilalți doi copii au rămas în grija medicilor până dimineață la ora 09.00. La niciunul dintre copii nu au existat simptome de sevraj.

Primăria Sector 1 anunţa că şase copii de la centrul "Sfântul Nicolae" din București au intrat, vineri, în sevraj, doi dintre ei fiind duși de urgență la Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, după ce nu ar mai fi primit tratament, medicul psihiatru al unității fiind arestat preventiv.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.2394 secunde