40.000 de militari din peste 20 de țări vin în această vară la Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MApN 40.000 de militari din peste 20 de țări vin în această vară la Marea Neagră
Eveniment 20 Aprilie 2017 / 17:43 2091 accesări 3 comentarii

Ministerul Apărării Naționale (MApN) susține că în perioada iunie - august, în regiunea Mării Negre, vor avea loc 18 exerciții internaționale la care vor participa 40.000 de militari din peste 20 de țări. La exercițiul din iulie vor lua parte peste 25.000 de militari. 40.000 de militari din peste 20 de ţări aliate şi partenere vor participa la activităţi de instruire comună pentru apărarea colectivă, de testare şi dezvoltare a capacităţilor de apărare şi descurajare şi creşterea interoperabilităţii forţelor, urmând ca la aceste acțiuni militare să participe aproximativ 15.000 militari români cu peste 2.000 de mijloace tehnice, transmite MApN. Cel mai mare exerciţiu al Alianței Nord-Atlantice de anul acesta, Noble Jump (NOJP 17), se va desfăşura în luna iunie şi va testa capacităţile operaţionale ale elementelor forţei NATO cu nivel ridicat de operativitate (VJTF) şi capabilităţile implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO (RAP) în România şi Bulgaria.

"În luna iulie, se va desfăşura în Bulgaria, România şi Ungaria exerciţiul Saber Guardian 2017 (SG 17). SG 17 este unul dintre cele mai mari exerciţii desfăşurate în această regiune, cu peste 25.000 de militari şi 3.000 de mijloace tehnice din peste 20 de ţări aliate şi partenere, fiind condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR). Pe timpul SG 17, militarii vor executa o gamă largă de acţiuni în context multinaţional, interarme şi întrunit - asalt aerian, marşuri tactice, forţare cursuri de apă, conducerea focului, manevre şi trageri reale cu tehnica tuturor categoriilor de forţe, evacuare medicală şi tratamentul răniţilor. SG 17 contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, la consolidarea interoperabilităţii sub o comandă unică, prin execuţia unei game complete de misiuni militare în sprijinul securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre", se arată în răspunul Ministerului Apărării.

Forţele române participante la aceste exerciţii îşi vor testa capacitatea de reacţie şi asigurarea sprijinului naţiunii gazdă pentru forţele multinaţionale dislocate, conform angajamentelor asumate. Exercițiile, fiind planificate în cursul anului trecut, au fost cuprinse în planurile de activităţi ale unităţilor participante, iar costurile aferente au fost prevăzute în planurile de instrucţie, mai spune instituția.

3 comentarii

turist-army 19:23:44 / 20 Aprilie 2017
pooluarea litoralului

Ministru turismului ,ca doar este constantean,are cu ce se lauda,nu mai vorbesc de doamna Martin ,poate se ...promoveaza.

Bietul roman 18:03:46 / 13 Mai 2017
Saraca Romanie

Foarte tare... Noi romanii avem experiente nenumarate cu americanii. ,,Intotdeauna", dupa cel de-al doilea razboi mondial, au avut ,,grija" de noi... ne-au vandut rusilor... k doar pe ei ii doare de noi... se folosesc de noi k sa ii sictireasca pe rusi... ....si uite-asa... iar ajungem pe mana Mamei Rusia... vesnicul nostru blestem... Ce sa facem?! Admiram spectacole militare cu logistica straina... noi, bietii romani s-ar parea k iesim la lupta tot cu ciomagul si coada de matura... tehnica = 0 absolut. Dumnezeu sa mai aiba mila de noi!!!

ANCA POPOVICI 18:22:37 / 14 Mai 2017
Pentru Bietul roman

PUNE TU DOAMNE PROTECTIA TA PESTE ROMANIA!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2614 secunde