6.055 de cazuri de gripă A/H1N1 în lume

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

6.055 de cazuri de gripă A/H1N1 în lume

Eveniment 14 Mai 2009 / 00:00 430 accesări

Gripa porcină a contaminat 6.055 de persoane în 34 de ţări şi a provocat moartea a 65 de persoane, potrivit unui nou bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), difuzat ieri. Peste 3.000 de persoane au fost infectate în Statele Unite, unde se înregistrează 3.009 îmbolnăviri, cu 409 cazuri suplimentare în ultimele 24 de ore. Cuba, cu un caz, Finlanda cu două cazuri şi Thailanda cu două cazuri, intră pe lista oficială a ţărilor afectate de epidemie. În Statele Unite numărul cazurilor a ajuns la 3.009 cazuri, din care trei mortale, în Canada - 358 cazuri, din care unul mortal, în Costa Rica - opt cazuri, unul mortal, în Spania - 98, în Marea Britanie - 68, în Panama - 29, în Franţa -13, în Germania - 12, în Italia - nouă cazuri, Brazilia - opt cazuri, în Israel - şapte cazuri, în Noua Zeelandă - şapte, în Columbia - şase, în Japonia - patru, în Salvador - patru, în Coreea de Sud - trei, în Olanda, Guatemala şi China - trei cazuri, în Finlanda, Norvegia, Suedia şi Thailanda cîte două cazuri, iar în Austria, Argentina, Australia, Cuba, Danemarca, Portugalia, Elveţia, Irlanda şi Polonia cîte un caz. Precedentul bilanţ, publicat marţi la Geneva, anunţa 5.251 de îmbolnăviri în 30 de ţări.

Bilanţul gripei A H1N1 în Mexic a ajuns la 60 de morţi şi 2.386 de bolnavi

Bilanţul victimelor gripei A (H1N1) a ajuns în Mexic la 60 de morţi \"confirmaţi\", cu doi mai mult decît în ziua precedentă, şi 2.386 de bolnavi, a anunţat, miercuri, ministrul mexican al Sănătăţii. Scăderea în intensitate a epidemiei în ţară este \"sistematică\", a declarat el, repetînd că nu există \"nici un risc\" pentru turiştii din staţiunile balneare din Mexic. Nu au fost înregistrate cazuri în staţiuni precum Puerto Vallarta şi Los Cabos, din apropierea Statelor Unite pe litoralul Pacificului, sau pe insula Cozumel, situată în apropiere de Cancun, din peninsula Yucatan, din Oceanul Atlantic, a menţionat el. Şapte cazuri de contaminare au fost confirmate la Cancun şi opt la Acapulco unde barurile şi discotecile au fost închise, ca măsură de precauţie, cazuri care datează de la sfîrşitul lui aprilie, a adăugat el.

Primul caz confirmat de gripă în Belgia

Belgia anunţă că are un prim caz de gripă porcină, potrivit ministrului sănătăţii, Laurette Onkelinx. Ministrul nu a dat detalii despre persoana infectată. De la sfîrşitul lunii aprilie, cîteva zeci de cazuri suspecte au fost semnalate în Belgia, dar toate au fost alarme false. Autorităţile belgiene au asigurat că s-au pregătit bine a face faţă situaţiei. “Ştim ce trebuie să facem”, a asigurat ministrul.



12