68 de percheziții pentru anihilarea unei rețele de trafic de droguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

68 de percheziții pentru anihilarea unei rețele de trafic de droguri

Eveniment 01 Februarie 2017 / 17:30 549 accesări

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au coordonat 68 de percheziții domiciliare, în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Acțiunea a vizat 58 de suspecți, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, membri ai unei grupări specializate în traficul de stupefiante. "În urma descinderilor, polițiștii au ridicat aproape trei kilograme de canabis, 70 de plante de canabis, 78 de grame de hașiș, 15 timbre LSD, 39 de dispozitive utilizate la consumul de canabis, 14 dispozitive de stocare informatice, 241 de pachete de țigări netimbrate, o pușcă cu aer comprimat, un pistol și aproape 47.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Poliția Română. De asemenea, 72 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri, 20 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Din cercetări a reieşit că, "începând cu luna octombrie a anului 2015, bănuiții ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite", spun anchetatorii.

Potrivit polițiștilor, rețeaua era organizată pe trei paliere: furnizori, dealeri intermediari și dealeri stradali. "Furnizorii ar fi deținut cantități mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse în țară din străinătate sau achiziționate prin intermediul anumitor site-uri online și primite în colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor", se mai precizează în documentul citat. În aceeași cauză, în decembrie 2016, polițiștii au surprins în flagrant doi dintre membrii grupării în timp ce introduceau în țară un kilogram de amfetamină și peste 1.000 de pastile ecstasy, achiziționate din Olanda.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1895 secunde