A început Congresul Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lume, lume!

A început Congresul Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord

Externe 06 Mai 2016 / 15:14 775 accesări

Primul congres din ultimii 36 de ani al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, aflat la guvernare, a început vineri, în cadrul acestui eveniment fiind de aşteptat ca liderul Kim Jong-Un să îşi consolideze controlul asupra ţării. Coreea de Nord a anunţat ”înregistrarea unor rezultate miraculoase” înaintea evenimentului şi a comunicat că progresul în ceea ce priveşte dezvoltarea rachetelor balistice şi nucleare, care reprezintă un răspuns la sancţiunile ONU, a fost cel mai mare cadou oferit acestui congres. Surse oficiale de la Phenian au spus că evenimentul este în curs de desfăşurare, nespecificând cum se va desfăşura acesta.

Analiştii străini se aşteaptă ca liderul nord-coreean să adopte aşa-numita politică „byongjin“, de dezvoltare economică şi nucleară, şi să-şi consolideze statutul. ”Kim aleargă după doi iepuri, un arsenal nuclear şi dezvoltarea economică şi se pare că va declara că ţara este un stat al armelor nucleare, deci acesta este unul dintre iepuri”, a spus Yang Moo-jin, de la Universitatea pentru Studii Nord-Coreene din Seul. ”El ar putea de asemenea prezenta un plan pentru o perioadă de cinci sau şapte ani pe tema dezvoltării economice”, a mai spus Yang. Întrebat ce părere are despre acest congres, Hong Lei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a spus că statul nord-coreean se află într-un stadiu important în ceea ce priveşte dezvoltarea sa. ”Sperăm că statul nord-coreean va putea asculta vocea comunităţii internaţionale şi va putea menţine, alături de aceasta, pacea şi stabilitatea în nord-estul Asiei”, a adăugat Hong.

La finalul lunii aprilie, regimul de la Phenian a anunţat că un congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord va avea loc pe data de 6 mai, pentru prima oară din anul 1980, în contextul tensiunilor privind testele cu rachete efectuate de această ţară. Nu se ştie cu exactitate ce se va discuta la acest congres, deşi analiştii sud-coreeni susţineau luna trecută că liderul Kim Jong-un se va folosi de acest prilej pentru a-i remania pe unii oficiali de rang înalt, pentru a dezvălui direcţiile politice şi pentru a-şi consolida autoritatea. Agenţia nord-coreeană de stat, KCNA, nu a anunţat cât timp va dura congresul. La congresul anterior, care a avut loc în anul 1980, au participat aproximativ 3.000 de delegaţi din întreaga ţară, iar evenimentul a durat cinci zile. În aprilie, KCNA anunța că ”participanții la congres sunt cei care şi-au afişat pe deplin loialitatea profundă şi devotamentul patriotic pentru dezvoltarea partidului şi pentru construirea unei naţiuni prospere”.

Citește și:

Coreea de Nord se laudă cu progrese împotriva fumatului

American condamnat la muncă silnică în Coreea de Nord

Încă un test balistic eșuat în Coreea de Nord

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachetă balistică

Primul congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord din ultimii 36 de ani

SUA vor instala un sistem antirachetă pentru contracararea Coreei de Nord

Nou test cu rachetă, în pregătire la Phenian12
Pagina a fost generata in 0.1883 secunde