A traversat înot Canalul Mânecii, pentru „Cumințenia Pământului“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A traversat înot Canalul Mânecii, pentru „Cumințenia Pământului“
30 August 2016 / 13:21 210 accesări 0 comentarii

Petroșeneanul Avram Iancu a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, doar în slip și cască, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de aproape 18 ore ce s-a încheiat în cursul nopții de luni spre marți.

Perfomanța bibliotecarului din Petroșani s-a materializat la a patra încercare, după ce la încercările anterioare din ultimii doi ani a fost nevoit să abandoneze din cauza valurilor și a condițiilor meteo care i-ar fi pus viața în pericol.

'În 7 august 2014 deveneam primul român care a atacat apele înghețate ale Canalului Mânecii, în mod oficial și după reguli, stabilind o premieră pentru România. (...) Ieri (luni, n.r.) s-a dat bătălia finală! Am câștigat! - după 62 de km parcurși și aproape 18 ore de chin fizic, dar mai ales psihic, cum n-am mai trăit niciodată, am răpus bestia (Canalul Mânecii, n.r.). (...) După ce unicul drapel al României a arborat tot timpul pe catargul ambarcațiunii, ducându-l în Franța, mă bucur să revin în România, țara unde m-am născut (la Petroșani), crescut, țara pe care n-o voi părăsi niciodată, țara pentru care lupt, muncesc, și pe care o voi construi cu umila mea contribuție, alături de ceilalți români. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a îngăduit izbânda. Trăiască România!', a scris Avram Iancu, marți, pe pagina sa de socializare.

Sportivul a anunțat că prin gestul său dorește să se implice și în campania de strângere de fonduri declanșată la nivel național pentru achiziția operei lui Brâncuși, "Cumințenia Pământului".

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1701 secunde