Accesul lui Donald Trump pe Facebook și pe Instagram, blocat pentru cel puțin două săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Accesul lui Donald Trump pe Facebook și pe Instagram, blocat pentru cel puțin două săptămâni

Eveniment, Externe 07 Ianuarie 2021 / 19:58 1260 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Anunțul privind blocarea accesului lui Donald Trump la platforma Facebook a fost făcut chiar de Mark Zuckerberg.

"Credem că riscurile implicate de permisiunea acordată președintelui să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. De aceea, extindem pe termen nedeterminat interdicția de acces la conturile de Facebook și Instagram, respectiv pe cel puțin două săptămâni, până la încheierea perioadei de tranziție", a scris Zuckerberg pe propriul cont.

Managerul general şi preşedintele Facebook a subliniat că mesajele liderului de la Casa Albă au fost îndepărtate de pe platformă pentru că efectul lor și "cel mai probabil și intenția lor" au fost să incite la și mai multă violență.

"Decizia sa de a folosi platforma pentru a gira mai degrabă decât pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat pe bună dreptate oamenii din Statele Unite și de pe tot globul", a scris Zuckerberg.

Fondatorul Facebook atrage atenția și că președintelui i s-a permis să folosească platforma în ultimii ani în baza regulilor companiei și că au fost îndepărtate conținuturi sau au fost emise atenționări pentru unele postări care încălcau aceste norme.

Washington Post notează că Trump s-a folosit în mod repetat de social media după ce a pierdut în fața lui Biden la alegerile prezidențiale pentru a posta mesaje care promovează ideea că a existat o fraudă electorală, dar fără a aduce dovezi. Facebook, Twitter și YouTube au luat uneori măsuri împotriva lui, dar încercările lor de a eticheta mesajele președintelui drept eronate nu au oprit răspândirea acestora.

Taguri articol


12