Adio PDL!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Democrat liberalii rămân doar cu imnul și sediul

Adio PDL!

Eveniment 18 Iulie 2014 / 00:00 524 accesări

AU BĂTUT PALMA E gata! PNL și PDL au căzut, ieri, la pace în ceea ce privește forma și conținutul viitoarei construcții politice. Cu toate că liberalii și democrat liberalii susțin sus și tare că va fi o fuziune, în care cele două formațiuni vor veni cu părți egale, de fapt, va fi o fuziune prin absorbție, pentru că, în afară de sediu și imn, din PDL nu mai rămâne nimic. Practic, PDL va fi înghițit de PNL, iar portocaliii vor dispărea în neant. Principalul responsabil pentru dispariția PDL este președintele formațiunii, Vasile Blaga, care a anunțat ieri, cu mândrie, că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL - PDL, va fi PNL. În același timp, secretarul general al formațiunii, Gheorghe Flutur, a declarat că sigla noului partid va fi o săgeată într-un cerc cu steluţele UE şi culorile PPE, albastru şi alb. Degeaba a încercat Flutur să se dea cocoș și să spună că PNL şi PDL vor fuziona prin contopire, cu paritate de ”unu la unu”, fiind o construcţie pe bază de încredere, pentru că, în realitate, trandafirul PDL pe fond portocaliu va rămâne fără frunze. Simțind pericolul că partidul său se duce de râpă, fostul preşedinte democrat liberal Emil Boc spune că numele PNL pentru PDL este nedrept cu membrii de partid obişnuiţi, care nu doresc topirea partidului în PNL, el apreciind că ar trebui să se mai aştepte cu numele noii formaţiuni de dreapta. Ca să nu spună că vor veni cu mâna în gură, cei de la PDL au mai anunțat că au primit și dreptul de a avea în noua construcție imnul ”Verde-nrourat”, compus de Mircea Rusu Band, iar sediul noii formațiuni va fi în Aleea Modrogan numărul 1, actualul fief al PDL. Cert este că, indiferent care este cocoșul sau găina, totul va fi lămurit în 26 iulie, când va avea loc Congresul de fuziune a celor două partide.

LUPTĂ Până la marea cumetrie dintre PNL și PDL, liberalii vor trebui să ducă în interior un adevărat război pentru desemnarea prezidențiabilului. Combatanți sunt Crin Antonescu și Klaus Iohannis, adică fostul și actualul președinte al PNL. Dacă Iohannis poate emite pretenția de a fi desemnat candidat pentru că, potrivit statului partidului, este președintele formațiunii, nu același lucru putem spune de Antonescu, care, după ce a renunțat la șefia partidului, ține morțiș să fie prezidențiabil. Mai mult decât atât, fostul lider al liberalilor a spus că, pentru alegerile din toamnă, candidatul PNL trebuie desemnat, prin vot, în Delegaţia Permanentă, și nu în urma unui sondaj. Culmea este că același Antonescu susținea, nu cu mult timp în urmă, exact opusul. Numai că, la vremuri noi, idei noi, iar noi suntem obișnuiți ca Antonescu să-și schimbe părerea după cum bate vântul, la fel cum face și Traian Băsescu. În altă ordine de idei, candidatul comun al PNL - PDL la alegerile prezidențiale din noiembrie va fi anunțat în 4 sau 5 august.

Blaga, vinovatul de serviciu!

Prin prisma iminentei contopiri a PDL în PNL, președintele PMP, Elena Udrea, a lansat un atac dur la adresa lui Vasile Blaga, pe care îl acuză că renunţă prea ușor la numele PDL. Pentru a-l umili de Blaga, Udrea redă, pe Facebook, două declaraţii ale ”buldogului” din 23 martie și, respectiv, 14 iulie: ”Eu nu am fost niciodată în PSD sau în PNL. Eu am fost numai în PDL și de aici o să plec acasă. Nu accept ca cineva să-mi pună la îndoială loialitatea faţă de partid. Trebuie să facem reconstrucţia în jurul nostru cu portocaliu, cu trandafir şi cu „Verde-nrourat““; „În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi PNL. Pentru că, într-o astfel de negociere, fiecare trebuie să câştige”. Liderul PMP a mai spus că în procesul de fuziune se vorbeşte mai mult de funcţii, nu și de principii şi valori.

Tăriceanu: ”PNL pierde prin fuziune”

Fuziunea dintre PNL și PDL nu este văzută cu ochi buni nici de Călin Popescu-Tăriceanu, care a afirmat că PNL va pierde din această combinație, în timp ce democrat liberalii vor ieși câștigători. ”Fuziunea este o greşeală. Este extrem de valoroasă pentru PDL, care reuşeşte două lovituri dintr-o dată. Prima - se ascunde de electoratul care i-a penalizat pentru politicile dezastruoase duse în perioada 2009 - 2012 şi de care, altfel, n-ar fi putut să scape foarte uşor de această imagine catastrofală. Și, în al doilea rând, liderii PDL reuşesc să scape de vânătoarea la care-i supune Băsescu de o bună bucată de vreme”, a declarat preşedintele Senatului.12
Pagina a fost generata in 0.1529 secunde