Africa de Sud a legalizat comerțul intern cu coarne de rinocer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Africa de Sud a legalizat comerțul intern cu coarne de rinocer

05 Aprilie 2017 / 21:13 339 accesări

În Africa de Sud vor putea fi cumpărate și vândute în mod legal coarne de rinocer, pentru prima dată în opt ani, în urma unei decizii date miercuri de Curtea Constituțională din această țară.

Instanța a respins un apel al Departamentului pentru Mediu care viza menținerea unei interdicții în privința comerțului intern cu coarne de rinocer, a indicat Asociația Proprietarilor Privați de Rinoceri din Africa de Sud.

Asociația și alți reclamanți au purtat timp de cinci ani o luptă în justiție împotriva interdicției, aflate în vigoare din 2009, a indicat președintele acesteia, Pelham Jones, pentru DPA.

Decizia Curții Constituționale este definitivă, făcând din acest moment legală vânzarea de coarne de rinocer în interiorul Africii de Sud, a completat Jones.

Pe de altă parte, interdicția internațională, în vigoare de patru decenii, privind comerțul cu coarne de rinocer rămâne valabilă.

Potrivit DPA, Africa de Sud deține în prezent o populație de aproximativ 20.000 de rinoceri, dintre care circa 40% trăiesc în rezervații private de vânat, potrivit lui Jones.

Aproximativ 1.050 rinoceri au căzut victime braconajului în Africa de Sud anul trecut, în scădere de la 1.175 în 2015, potrivit cifrelor oficiale. Coarnele acestora sunt adesea traficate către Asia, unde sunt folosite în medicina tradițională.12
Pagina a fost generata in 0.1731 secunde