Alimente care scad apetitul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimente care scad apetitul

Sănătate 22 Februarie 2010 / 00:00 1002 accesări

Ultimele cercetări în domeniu demonstrează că mai mult de o duzină de alimente, de la fasole până la carnea de vită, ajută la reducerea poftei de mâncare şi dependenţei de dulce. Specialiştii recomandă consumul de ouă la micul dejun, el putând să ofere energia necesară începerii unei dimineţi active. Un ou conţine 78 de Kilocalorii şi peste 6 g de proteine; cu excepţia vitaminei C, oul conţine toate vitaminele cunoscute, asigurând aproximativ 4% din necesarul zilnic de energie al unei femei. El este indicat în problemele de vedere, previne cancerul de sân, iar conţinutul bogat în sulf şi vitamina B12 îmbunătăţeşte sănătatea unghiilor şi a părului. Salata este un alt aliment cu care se poate controla numărul caloriilor. Un studiu efectuat pe 42 de femei a demonstrat că începerea mesei cu o salată duce la consumul unei porţii cu 12% mai mici la felul doi, faţă de începerea mesei cu felul principal. Secretul, susţin cercetătorii, constă în volulmul mare de salată, care ajută la instalarea mai rapidă a senzaţiei de saţietate. Persoanele care mănâncă zilnic o porţie de salată au un organism mai bogat în vitamina C şi E, acid folic şi carotenoide - principalii inamici ai bolilor. Carnea de vită reprezintă meniul ideal pentru cină pe perioada unei diete. Conţinutul bogat în leucină (acid monoaminocarboxilic) ajută la arderea depozitelor de grăsime fără pierderea masei musculare. Carnea de vită este bogată în vitamina B - benefică pentru metabolism şi cu rol important în sănătatea sistemului nervos, fier - ajută la menţinerea nivelului de energie, magneziu - vital pentru dezvoltarea oaselor, zinc - esenţial pentru sistemul imunitar.



Ştiri recomandate

12