Alonso s-a impus în nebunia de la Nurburgring

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Auto, Formula 1 / GP Europa

Alonso s-a impus în nebunia de la Nurburgring

Sport 23 Iulie 2007 / 00:00 453 accesări

Campionul mondial en titre a dat încă o dată măsura valorii sale oferind o adevărată lecţie de pilotaj pe ploaie. Principalul elev a fost brazilianul Massa, spaniolul depăşindu-l pe pilotul de la Ferrari cu numai 5 tururi înainte de final, în timpul ultimei reprize de ploaie! Pentru că la Nurburgring a fost un week-end nebun, GP-ul Europei urmînd să rămînă în amintirea multora după tot ce s-a întîmplat acolo. La antrenamentele de sîmbătă, după o problemă la direcţie, Hamilton a ajuns în zidul de protecţie şi a fost transportat la spital. Scăpat teafăr, englezul a concurat duminică, dar seria ghinioanelor sale a continuat! Pilotul de la McLaren a ajuns de vreo 3 ori în decor şi a văzut steagul albastru - care îi cere să dea prioritate pilotului din spate, care este cu un tur mai rapid! Hamilton a terminat doar al 9-lea fiind primul... fără puncte! Cursa a avut o desfăşurare halucinantă, ploaia începînd imediat după start! După primul tur aproape toţi piloţii au schimbat pneurile, cu excepţia lui Raikkonen - fapt care l-a costat scump pe finlandez. Lider a rămas necunoscutul Winkelhock, germanul fiind singurul care a început cursa cu pneuri de ploaie! Dar ploaia torenţială a creat probleme uriaşe, la finalul liniei drepte de la start formîndu-se un adevărat lac, ceea ce a dus la ieşirea în decor a nu mai puţin de 6 piloţi , la distanţă de cîteva secunde unul de altul! Pe rînd, Button, Sutil, Hamilton, Rosberg, Speed şi Liuzzi (care a lovit şi o macara venită să degajeze zona!!!) au lovit zidul de pneuri în aproximativ acelaşi loc, cel mai norocos fiind pilotul de la McLaren, care a reluat cursa. Pentru a nu rămîne fără concurenţi, organizatorii au oprit cursa, reluată după 30 de minute, cînd soarele începuse să usuce circuitul. Reluată în condiţii normale, cursa a oferit un duel Massa – Alonso, duel în care a vrut să se implice şi Raikkonen, dar Ferrari-ul finlandezului a cedat în T34. În spatele celor doi, pentru ultimul loc pe podium s-a dus o luptă între Webber şi Wurz, doi piloţi cu rezultate nu prea strălucite în ultimul timp. Şi australianul a fost la un pas să rateze podiumul, el greşind cu două viraje înaintea finalului cursei, numai că austriacul n-a ştiut să profite de ocazie! Lupta pentru victorie s-a decis în ultimele tururi, cînd a început o nouă repriză de ploaie. Deşi avea 5 secunde avans după schimbarea pneurilor, Massa a cedat pasul dovedind că nu ştie să piloteze pe ploaie. Pentru Alonso a fost o simplă joacă să treacă de brazilian atunci cînd avantajul de putere al maşinii Ferrari a fost anihilat de ploaie! Campionul mondial en titre a dovedit că lupta pentru titlu nu este încheiată, aşa cum părea în urmă cu două curse! Iar la Nurburgring, spaniolul a dat o adevărată lecţie de pilotaj.

Clasamentul de la Nurburgring: 1. F. Alonso (McLaren-Mercedes) în 2h 06.26:358; 2. F. Massa (Ferrari) la 8:155; 3. M. Webber (Red Bull) la 1.05:674; 4. A. Wurz (Williams); 5. D. Coulthard (Red Bull); 6. N. Heidfeld (BMW-Sauber); 7. R. Kubica (BMW-Sauber); 8. H. Kovalainen (Renault)

Clasamentele generale la zi - Piloţi: 1. Lewis Hamilton (Anglia) 70p; 2. Fernando Alonso (Spania) 68p; 3. Felipe Massa (Brazilia) 59p; 4. Kimi Räikkönen (Finlanda) 52p; 5. Nick Heidfeld (Germania) 36p; 6. Robert Kubica (Polonia) 24p; 7. Giancarlo Fisichella (Italia) 17p; 8. Heikki Kovalainen (Finlanda) 15p; 9. Alexander Wurz (Austria) 13p; 10-11. David Coulthard (Anglia) şi Mark Webber (Australia) 8p; 12. Jarno Trulli (Italia) 7p; 13. Nico Rosberg (Germania) 5p; 14. Takuma Sato (Japonia) 4p; 15. Ralf Schumacher (Germania 2p; 16-17. Sebastian Vettel (Germania) şi Jenson Button (Anglia) 1p. Firme: 1. McLaren-Mercedes 138p; 2. Ferrari 111p; 3. BMW-Sauber 61p; 4. Renault 32p; 5. Williams 18p; 6. Red Bull 16p; 7. Toyota 9p; 8. Super Aguri 4p; 9. Honda 1p.12
Pagina a fost generata in 0.1669 secunde