Alt caz suspect cu sindrom hemolitic uremic! Copil de 1,5 ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alt caz suspect cu sindrom hemolitic uremic! Copil de 1,5 ani!

Sănătate 21 August 2016 / 13:48 358 accesări

Medicii au raportat un nou caz suspect cu sindrom hemolitic uremic (SHU), afecțiune gravă ce este declanșată de prezența unei tulpini de E. Coli, a anunțat, la finele săptămânii, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Este vorba despre S.B., de un an și 5 luni, din Cluj-Napoca. Data debutului a fost 1 august, cu scaune apoase. După 5 zile, copilul a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca cu următoarea simptomatologie: scaune diareice apoase cu urme de materii fecale, vărsături și febră. Diagnosticul de internare a fost: suspiciune de gastroenterocolită acută, sindrom deshidratare gr. I/II. Examenul de laborator efectuat nu a arătat prezența germenilor. În cursul zilei de 7 august, starea generală a copilului s-a degradat, motiv pentru care s-a suspicionat SHU, coroborat și cu analizele de laborator (uremie, creatinemie). A doua zi, pacientul a fost tranferat la secția dializă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, în vederea efectuării dializei peritoneale, ulterior restabilindu-se diureza. Reamintim că SHU a omorât 3 copii în Argeș, nici în prezent nefiind cunoscute cauzele certe ce au dus la îmbolnăvirea gravă a micuților.

ÎN CONTINUARE MII DE CAZURI DE BOLI DIAREICE Precizăm că în cadrul Sistemului de supraveghere a bolilor diareice acute (BDA), în cea de-a unsprezecea săptămână de supraveghere (8-14 august), direcțiile de sănătate din țară au raportat 2.777 de cazuri de BDA diagnosticate, din care 1.198 de către medicii de familie, observându-se o scădere față de săptămâna precedentă, dar și față de aceeași săptămână a sezonului anterior. Din nou, cele mai multe cazuri confirmate de către medicii de familie au fost la grupa de vârstă 1-4 ani, similar și în ceea ce privește cazurile diagnosticate în spital.

În județele-sentinelă (adică județe de referință), Brăila, Galați, Tulcea, dar și Constanța, incidența totală a cazurilor de BDA a fost de 13,5 la 100.000 de locuitori. Aici s-au înregistrat 234 de cazuri diagnosticate, din care 81,6% s-au internat.12
Pagina a fost generata in 0.2429 secunde