Amazon cumpără iRobot

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amazon cumpără iRobot

Tehnologie 06 August 2022 / 08:28 1370 accesări
pexels.com

pexels.com

Amazon achiziţionează compania iRobot, într-o tranzacţie în numerar care evaluează producătorul aspiratoarelor Roomba la 1,7 miliarde de dolari, au anunţat vineri cele două companii.

Acordul va aprofunda prezenţa Amazon în domeniul roboticii de consum.

Amazon oferă o gamă largă de dispozitive inteligente pentru casă, cum ar fi sonerii conectate, după achiziţia companiei Ring în 2018, precum şi termometre şi cuptoare cu microunde activate prin voce.

”De-a lungul multor ani, echipa iRobot şi-a dovedit capacitatea de a reinventa modul în care oamenii fac curăţenie cu produse incredibil de practice şi inventive, de la curăţarea când şi unde doresc clienţii, evitând obstacolele comune din casă, până la golirea automată a coşului de colectare”, a spus Dave Limp, şeful dispozitivelor hardware la Amazon, într-un comunicat.

Achiziţia marchează a patra mare tranzacţie a Amazon, după achiziţia de 13,7 miliarde de dolari a lanţului de alimente Whole Foods, în 2017, achiziţia de 8,45 miliarde de dolari a studioului de film MGM, anul trecut, şi achiziţia de 3,9 miliarde de dolari a furnizorului de servicii de îngrijire primară One Medical, anunţată luna trecută.

iRobot, fondată în 1990 de specialiştii în robotică ai Institutului de Tehnologie din Massachusetts, este cel mai bine cunoscută pentru producerea Roomba, un aspirator robot lansat în 2002, care poate curăţa autonom podelele consumatorilor.

Amazon cumpără iRobot într-un moment în care producătorul de roboţi se confruntă cu factori adverşi.

Compania a raportat vineri rezultate din trimestrul II care au arătat o scădere cu 30% a veniturilor faţă de un an mai devreme, în principal din cauza ”reducerilor, întârzierilor şi anulărilor neprevăzute de comenzi” de la comercianţii cu amănuntul din America de Nord şi Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

iRobot a devenit un favorit datorită pandemiei de Covid în 2020 şi 2021, deoarece consumatorii au petrecut mai mult timp acasă şi şi-au cumpărat aspiratoare robot pentru a-şi menţine casele curate.

iRobot a spus că acum are un surplus de inventar pe fondul comenzilor ”mai mici decât se aştepta” din partea comercianţilor.

Veniturile pentru al doilea trimestru au fost de 255,4 milioane de dolari, cu mult sub cele 303 milioane de dolari aşteptate de analiştii chestionaţi de Refinitiv.

Pierderile sale ajustate au crescut la 35 de cenţi pe acţiune.

Analiştii chestionaţi de Refinitiv se aşteptau la o pierdere de 1,55 dolari pe acţiune.

iRobot a spus că va renunţa la aproximativ 140 de angajaţi, sau la 10% din forţa de muncă, deoarece se confruntă cu costuri în creştere şi venituri în scădere.

CEO-ul iRobot, Colin Angle, va continua să conducă compania după încheierea tranzacţiei. Acordul va avea nevoie de aprobarea autorităţilor de reglementare şi a acţionarilor iRobot.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1977 secunde