Antropologii consideră că echipamentul roşu poate face diferenţa la un meci

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Antropologii consideră că echipamentul roşu poate face diferenţa la un meci

Sport 20 Iunie 2006 / 00:00 1009 accesări

Antropologii Russel Hill şi Robert Barton, de la Universitatea din Durham, consideră că echipamentul roşu poate face diferenţa pentru formaţia care îl poartă, această culoare motivîndu-i pe jucători. De aceeaşi părere sînt şi fotbaliştii englezii, care au cîştigat Cupa Mondială din 1966, la Londra, după finala cu fosta RFG (scor 4-2, după prelungiri), în care au purtat echipament de culoare roşie, precum şi selecţionerul german Jurgen Klinsmann, care crede că "roşul permite o mai bună identificare în grup şi face jocul mai agresiv şi mai puternic".

"Ce cred, însă, Costa Rica şi Polonia, deja eliminate de la turneul final, sau Cehia, în alb la meciul cu SUA, scor 3-0, şi în roşu la partida cu Ghana, scor 0-2?",comentează "France Presse".

Pe de altă parte, potrivit unui studiu, 7% din accidentările fotbaliştilor sînt suferite în timpul manifestărilor de bucurie de după înscrierea golurilor. Pentru

realizarea studiului, au fost analizate 152 de accidentări. Fotbaliştii care rămîn la baza "piramidei umane" în timpul manifestărilor de bucurie sînt cel mai adesea accidentaţi, ei putînd suferi chiar şi fracturi de claviculă sau de coaste. Potrivit altui studiu, realizat de matematicienii de la Universitatea din Erlange, un portar nu are practic nicio şansă să apere un penalti dacă mingea este şutată în lateral. Indiferent de partea în care plonjează, viteza unui portar nu este suficient de mare pentru a stopa o minge ce vine cu 100 km/oră. Fotbaliştii nu mai aleargă atît de mult ca în urmă cu zece ani, însă ei fug mai rapid, consideră Heinrich Hess, şef al Comisiei Medicale a federaţiei germane. Un jucător face, în medie, 160 de sprinturi în timpul unui meci, cu 30% mai mult faţă de rezultatele studiilor precedente.

Taguri articol


12