APEL! VENIȚI să donați sânge la Medgidia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

APEL! VENIȚI să donați sânge la Medgidia!

Sănătate 05 Noiembrie 2018 / 15:02 2580 accesări

Un nou apel al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, de data aceasta pentru locuitorii din Medgidia și localitățile apropiate!

Acțiunile de colectă mobilă de sânge întreprinse de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța, în colaborare cu autoritățile locale, continuă în județul nostru, nevoia de sânge fiind mare. CRTS, în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Medgidia, organizează sâmbătă, 10 noiembrie, între orele 8.30 și 13.30, o nouă acțiune de donare de sânge. ”Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional”, potrivit unui comunicat al CRTS. Toți cei care vor să doneze sunt așteptați la Spitalul Municipal Medgidia, cu un act de identitate valabil.

CINE POATE DONA / BENEFICII PENTRU DONATORI

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, potrivit CRTS Constanța. Conducerea CRTS mulțumește anticipat tuturor celor care vor contribui la salvarea vieților, prin donarea de sânge. ”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul transmis de oficialii CRTS.12