Aplicație care încurajează consumul de legume! Vezi cărui stat îi pasă de asta!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aplicație care încurajează consumul de legume! Vezi cărui stat îi pasă de asta!
Tehnologie 13 Noiembrie 2017 / 17:22 934 accesări 0 comentarii

Dacă omul modern este mai mult online, uitând de viaţa reală, guvernul australian a făcut un plan pentru a întâlni publicul în propriul său mediu. Drept urmare, în urma unui studiu de amploare, s-a aflat că australienii nu ştiu să mănânce sau mănâncă prost. Doi din trei adulți din Australia nu consumă îndeajuns de multe legume, un factor ce contribuie parțial la starea de sănătate a acestui popor și la problemele legate de obezitate cu care se confruntă, potrivit Xinhua. Soluţia? O aplicaţie care vrea să înfrângă reticența australienilor față de produsele proaspete, verzi. Se numeşte VegEze şi a fost dezvoltată de Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială din Commonwealth (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation - CSIRO). Aplicaţia a fost lansată luni şi dorește să îi încurajeze pe australieni să adauge mai multe legume în dieta lor zilnică. Nutriționiștii din cadrul CSIRO vor analiza eficacitatea aplicației în ceea ce privește modelele de alimentație ale populației în cadrul unui studiu de mai mare amploare.

Manny Noakes, om de știință și cercetător superior în cadrul CSIRO, a declarat luni că este nevoie de o nouă abordare pentru îmbunătățirea consumului de legume în Australia și a calității dietei australienilor. ''Cercetarea noastră a descoperit că doi din trei adulți din Australia nu consumă suficient de multe legume, în special la cină. Este momentul să se identifice moduri de abordare mai interesante și mai eficiente pentru a pune capăt acestor obiceiuri adânc înrădăcinate'', a subliniat aceasta în cadrul unui comunicat de presă.

VegEze îi provoacă pe utilizatori să consume trei legume diferite la masa de seară în fiecare zi, timp de 21 de zile. De asemenea, aplicația monitorizează consumul de legume oferind de asemenea atenționări în acest sens și recompense. „Angajamentul de a consuma în fiecare zi mai multe legume este unul dintre cele mai importante moduri în care putem ne putem îmbunătăți astăzi sănătatea”, a adăugat Noakes. „Nutrienții benefici și fibrele din legume pot îmbunătăți digestia și oferă senzația de sațietate, ceea ce poate contribui la reducerea unui consum prea mare de alimente nesănătoare (de tip) junk food”, a precizat specialista.

Aplicația a fost dezvoltată ca urmare a unui studiu al CSIRO privind alimentația din Australia. Începând din luna mai 2015, oamenii de știință de la cel mai nivel de cercetare științifică din țară au studiat obiceiurile nutriționale a peste 191.000 de adulți în cadrul studiului ''Healthy Diet Score''. Concluzia acestuia a fost că includerea a trei tipuri de legume în cadrul mesei de seară reprezintă un indicator important al îmbunătățirii dietei. Însă o cercetare aprofundată efectuată pe 1.068 de adulți a demonstrat că unii australieni ignoră acest lucru din cauza lipsei de conștientizare, de timp sau a încrederii scăzute. Pentru a depăși aceste bariere, aplicația VegEze cuprinde informații educaționale printre care se numără un ghid vizual pentru îmbunătățirea porțiilor, a rețetelor și a informațiilor nutriționale.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 1.451 secunde