Aproape o mie de profesori constănțeni se bat pentru a prinde o catedră bună

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În focurile titularizării! Aproape o mie de profesori constănțeni se bat pentru a prinde o catedră bună
Educație 10 Iulie 2018 / 17:41 680 accesări 1 comentariu

Profesorii, în examene. Pentru că vor un post titularizabil, candidații s-au înscris la examenul național de titularizare. Astfel, potrivit comunicării date de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pe 11 iulie 2018, va avea loc proba scrisă a Concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate (935 de candidați) în trei unități de învățământ: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (340), Colegiul Național Pedagogic „Cosntantin Brătescu” (312) și Liceul Teoretic „Traian” (283).

Proba scrisă începe la ora 10.00, iar durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore. Accesul candidaților în centrele de concurs este permis în intervalul8.00 – 8.45. Rezultatelese afișeazămarți, 17 iulie 2018,la Inspectoratul Școlar Județean Constanța și la centrele de concurs, contestațiilese depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanțamarți, 17 iulie 2018, până la ora 21.00 și miercuri, 18 iulie 2018, în intervalul orar 9.00 – 15.00, iar rezultatele finalese afișeazămarți, 24 iulie 2018. „Candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) și minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire)“, precizează purtătorul de cuvânt al IȘJ Constanța, Cristina Ivan.

Se cer învățători și educatori

La nivel național, Ministerul Educației anunța că 31.052 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare, față de 27.551 înscriși anul trecut. Dintre aceștia, 4.625 de candidați sunt absolvenți din promoția curentă.

Cele mai multe posturi vacanțe pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt cele de educatori și învățători. La nivel național, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacanțe pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacanțe sunt în mediul urban și 1.148 în mediul rural, precizează instituția.

Cele mai multe posturi vacanțe sunt la următoarele specializări: educatori /profesori pentru învățământ preșcolar în limbă română: 1.094 posturi vacante; învățători/profesori pentru învățământ primar în limbă română: 882; educație fizică și sport: 287; muzică instrumentală: 274.

Disciplinele cu cei mai mulți candidați înscriși sunt următoarele: limbă și literatură română/pedagogia preșcolară și metodică desfășurării activităților instructiv-educative în grădiniță de copii: 5.405; limbă și literatură română/elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar: 4.176; limbă și literatură română: 2.735; educație fizică și sport : 2.548; limbă și literatură engleză: 1.877.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacanțe publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare în data de 25 iulie. În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacanțe a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul național și au obținut minimum notă 7, atât la probă scrisă, cât și la probă practică/inspecția specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Loading...
loading...

1 comentariu

unu satul de psd 09:18:01 / 11 Iulie 2018
hm..

cum poate un profesor sa isi faca munca cu daruire, cand vede diferentele salariale imense din sistemul bugetar? cand un director de scoala cu sute de elevi, are salariul limitat undeva la 4000 lei net, adica mai putin decat o asistenta medicala care stim toti ce pregatire are si cat de "profesional" munceste, ca sa nu mai vorbim de spaga zilnica evident neimpozabila... dupa discrepanta imensa intre angajatii de la stat si privat ( desi sistemul privat le plateste salariile nesimtite si sporurile multe si nemeritate) chiar si in sistemul bugetar exista o prapastie salariala intre sistemul de sanatate,magistratura, parlamentari si restul... asa intelege psd sa conduca tara! tine-i needucati, da le pomeni in ajun de alegeri, ca sa o duca bine o mana de oameni!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.244 secunde