Atac cu armă albă la o școală din Suedia: doi morți mort și trei răniți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atac cu armă albă la o școală din Suedia: doi morți mort și trei răniți

Externe 22 Octombrie 2015 / 19:00 1023 accesări

Un bărbat mascat şi înarmat cu o sabie a ucis o persoană şi a rănit alte trei, la o şcoală din vestul Suediei, înainte de a fi împuşcat și rănit de poliţie, au anunţat, joi, autorităţile. Victimele sunt doi profesori și doi elevi de 11 și 15 ani. La sosirea poliției la locul atacului, un profesor era deja mort, iar un altul și doi elevi erau răniți și au fost transportați la spital, a declarat Niklas Claesson, însărcinat cu comunicarea la Spitalul NAL din Trollhattan. Ulterior, o a doua persoană rănită și transportată la spital, unul dintre elevi, a decedat în urma rănilor suferite. ”Atacatorul primeşte îngrijiri pentru răni prin împuşcare. Celelalte persoane îngrijite la spital au suferit răni grave prin înjunghiere şi sunt operate. O persoană a decedat la faţa locului”, a precizat el.

Atacul a avut loc la Şcoala Kronan din Trollhattan, o localitate industrială cu aproximativ 50.000 de locuitori, la nord de Goteborg. Școala are 400 de elevi, de la clasele primare până la liceu. Chiar joi dimineață a avut loc o ședință a profesorilor cu administrația școlii, în legătură cu faptul că școala beneficiază de un sistem prea deschis de circulație, în incinta ei fiind și o cafenea ce poate fi frecventată și de persoane care nu au nicio legătură cu școala. Mai mult decât atât, elevii trebuie să treacă prin respectiva cafenea pentru a ajunge la cantina școlii. S-ar părea că tocmai în vecinătatea acestei cafenele a avut loc atacul. Deocamdată nu este clar ce l-a determinat pe atacator să recurgă la acest gest extrem.

UPDATE:

Bilanţul atacului comis de un bărbat mascat şi înarmat cu o sabie, într-o şcoală din vestul Suediei, a ajuns la doi morţi, anunţă poliţia. O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Maria Randsalu, a declarat că cea de a doua victimă este un elev, fără să ofere alte detalii. Elevii au fugit din Şcoala Kronan din Trollhattan, lângă Goteborg, al doilea cel mai mare oraş din ţară, după atacul care a avut loc lângă şcoală, după ora locală 10.00 (11.00, ora României), a anunţat poliţia. Poliţia a fost chemată să intervină la faţa locului, unde a găsit deja mort un profesor, iar doi elevi - în vârstă de 11 şi 15 ani - şi alt profesor, răniţi. A doua victimă este unul dintre cei doi elevi.

Citește și:

Un vasluian a murit după ce a căzut într-un cuţit cu care încerca să-şi lovească soţia

Atacați în autobuz

Un palestinian înarmat cu un cuţit a rănit mai multe persoane într-un autobuz din Tel-Aviv

Taguri articol
AtacSabieMascatRănitVictime


12