Atac terorist în Noua Zeelandă.

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atac terorist în Noua Zeelandă.

Un islamist inspirat de ISIS a atacat cu cuțitul oamenii dintr-un mall din Auckland, înainte de a fi împușcat mortal de poliție. Șase persoane sunt rănite, trei în stare gravă. Teroristul era monitorizat de forțele de securitate, care l-au și împușcat în 60 de secunde de la debutul atacului.
Externe 03 Septembrie 2021 / 12:56 1332 accesări

Incidentul s-a desfășurat mai repede decât au putut interveni ofițerii, în condițiile în care teroristul,un cetățean din Sri Lanka ajuns în Noua Zeelandă în 2011 este urmărit de serviciile de informații din 2016. Dezvăluirile au fost făcute chiar de premierul Jacinta Arden, la câteva minute după incident.

Premierul a spus că teroristul a fost radicalizat de ideologia ISIS, dar“ar fi greșit să direcționăm orice frustrare către altcineva în afară de acest individ.”Ardern a mai declarat că a fost un atac fără sens, că era personal informată despre existența și monitorizarea acestuia și că regeretă că poliția nu a putut face mai mult, deși“a fost împușcat și ucis în 60 de secunde de la începerea atacului”,fiind eliminat chiar de echipa care îl fila.

Potrivit poliției, atacatorul nu a venit înarmat la mall, ci intrat într-un magazin și a cumpărat cuțitul cu puțin timp înainte de a începe atacul.

Rapoartele locale spun că cel puțin șase persoane au fost rănite, martorii și filmările postate pe rețelele de socializare descriind scene de isterie.

Sursă: Biziday

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1905 secunde