Au început înscrierile pentru Maratonul Nisipului 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Au început înscrierile pentru Maratonul Nisipului 2017

Lifestyle 14 Noiembrie 2016 / 15:51 833 accesări

Începând din 14 noiembrie 2016, sportivi profesionişti sau amatori, din România sau din străinătate, se pot înscrie la ediţia a IV-a a Maratonului Nisipului, eveniment internaţional care va avea loc în data de 26 martie 2017, pe plaja din staţiunea Mamaia.

Participanţii pot opta pentru una din următoarele curse: maraton individual pe distanța de 42 km, semi-maraton individual de 21 km și cursa individuală de 10 km. Totodată, părinţii au posibilitatea de a alerga alături de copiii lor, pe o distanţă de 1 km, în cadrul ineditei curse “Family Run”, eveniment ce are ca scop promovarea sportului în familie şi lupta împotriva obezităţii infantile, fenomen care ne plasează pe locul 2 în Europa.

Evenimentul internațional Maratonul Nisipului, fiind una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralului românesc la nivel internațional. La primele trei ediţii, Maratonul Nisipului a adunat la start peste 1.600 de iubitori ai sportului din România şi din alte peste 15 ţări, iar la ediţia din 2017 organizatorii se aşteaptă la un număr de peste 1.000 de participanți. Competiţia este organizată de Asociaţia Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.

“Acum mai bine de 3 ani, când am organizat prima ediţie a Maratonului Nisipului, nu speram că această inedită competiţie sportivă va ajunge, într-un timp atât de scurt, un adevărat fenomen printre sportivii internaţionali. Datorită succesului de care s-a bucurat evenimentul din staţiunea Mamaia şi datorită cererilor foarte mari care vin mai ales din afara ţării, am decis să începem înscrierile cu cinci luni înainte, pentru ca sportivii să îşi poată pregăti din timp agenda competiţională. Este o bucurie pentru noi toţi că am reuşit să transformăm staţiunea Mamaia într-un punct de atracţie pe harta maratoanelor lumii. La ediţia 2017, mai avem o luptă foarte importantă de dus. Este vorba de nivelul ridicat al obezităţii infantile, România fiind pe locul secund în Europa. Acesta este şi motivul pentru care îi invităm pe toţi părinţii, împreună cu copiii lor, să se înscrie la Cursa “Family Run”, pentru a promova alergarea ca sport de masă, pentru a descoperi bucuria şi beneficiile mişcării în aer liber şi, nu în ultimul rând, pentru a combate acest îngrijorător fenomen”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului internaţional “Maratonul Nisipului”.

Cei interesați se pot înscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Asociaţia Sportivă „SanaSport“ este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, ce are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. „SanaSport“ organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent, peste 1.500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor „SanaSport“ și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația „SanaSport“ a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanța” (secțiunea Sport), ediția 2016.12
Pagina a fost generata in 0.2215 secunde