Aur și bronz european pentru tenismenii constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La CE de tenis de masă pentru junioare și cadeți Aur și bronz european pentru tenismenii constănțeni
Sport 16 Iulie 2015 / 00:00 302 accesări 0 comentarii

În aceste zile, la Bratislava (Slovacia), se desfășoară Campionatele Europene de tenis de masă rezervate cadetelor, cadeților, junioarelor și juniorilor, competiție la care participă și doi sportivi constănțeni, Alina Zaharia și Cristian Pletea, ambii de la LPS „Nicolae Rotaru”, dar și antrenorul constănțean Stelian Hașoti, care pregătește echipa de cadeți. Primele zile de concurs au adus și primele medalii pentru jucătorii din orașul de la țărmul mării, una de aur și una de bronz. Astfel, Alina Zaharia a făcut parte din echipa de junioare a României care a cucerit titlul de campioană europeană pe echipe, dar a jucat doar în faza grupelor. Tricolorele au ocupat primul loc în Grupa B, cu maximum de puncte, după ce au învins Portugalia, cu 3-0, Spania, cu 3-1, și Croația, cu 3-1, iar în faza eliminatorie au trecut de Ucraina, cu 3-0, Anglia, cu 3-2, și Rusia, cu 3-2. În marea finală, România a câștigat în fața celor din Belarus, cu 3-1.

În schimb, cadeții lui Stelian Hașoti s-au oprit în semifinale, în ciuda eforturilor depuse de Pletea, clasat pe primul loc în ierarhia mondială a cadeților. Tricolorii au terminat pe primul loc în Grupa A, cu trei victorii din tot atâtea jocuri, 3-0 cu Ungaria, 3-1 cu Polonia și 3-0 cu Cehia, apoi au învins în faza eliminatorie Anglia, cu 3-0, și Rusia, cu 3-2, însă au cedat în penultimul act, la mare luptă, în fața Italiei, cu 2-3.

Ieri au început întrecerile de pe tabloul individual, unde atât Alina Zaharia, la junioare, cât și Cristian Pletea, la cadeți, sunt calificați direct pe tabloul principal. În plus, constănțeanca va participa și în proba de dublu junioare, împreună cu Zsofia Feher, dar și în cea de dublu mixt junioare, alături de Andrei Flămând, iar elevul lui Stelian Hașoti va lua startul și în proba de dublu cadeți, alături de Rareș Sipoș, dar și în cea de dublu mixt cadeți, unde face pereche cu rusoaica Mari Taylakova.Pagina a fost generata in 0.1275 secunde