Autorităţile nu-i mai vor pe chinezi la Cernavodă. Proiectul privind Unităţile 3 şi 4 Cernavodă ar putea fi stopat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Autorităţile nu-i mai vor pe chinezi la Cernavodă. Proiectul privind Unităţile 3 şi 4 Cernavodă ar putea fi stopat

Economie 27 Mai 2020 / 07:30 810 accesări
Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a cerut Nuclearelectrica abrogarea strategiei de continuare a proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă şi initierea procedurilor privind încetarea negocierilor cu CGN.
Solicitarea a fost făcută de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri în calitate de acţionar majoritar la Nuclearelectrica. Astfel, Ministerul a cerut completarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor din data de 12 iunie/15 iunie.
„Abrogarea Strategiei de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2014) precum şi a Strategiei revizuite de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2018). Mandatarea Consiliului de Administraţie al SNN să iniţieze procedurile/demersurile/acţiunile privind încetarea negocierilor cu CGN, precum şi încetarea efectelor juridice (prin acordul părtilor, denunţare etc) a următoarelor documente: <Memorandumul de Înţelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea şi dezafectarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă (MoU), şi respectiv a (ii) Acordului Investitorilor în forma preliminar”, se arată în documentul transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Potrivit aceluiaşi document, CA al Nuclearelectrica este mandatat să iniţieze noi demersuri pentru creşterea capacităţii de producţie.
„Mandatarea Consiliului de Administraţie al SNN de a iniţia demersurile necesare pentru analiza şi cristalizarea opţiunilor strategice privind construcţia de noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse nucleare”, se mai arată în document.
Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1635 secunde