Avantajele unei pompe de căldură aer-apă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avantajele unei pompe de căldură aer-apă

Social 27 Martie 2020 / 07:00 1389 accesări

Există multe soluții prin care poți încălzi eficient un spațiu. Una dintre ele este o pompa de căldură aer apă, un echipament care se deosebește de opțiuni prin prețul perceput ca fiind mai mare. Cu toate acestea, banii investiți într-o pompă de căldură aer-apă se justifică în momentul în care descoperi toate avantajele pe care aceasta le oferă.

Eficiență sporită

O pompă de căldură aer apă are o eficiență foarte ridicată, cu un „Coeficient de Performanță” (CP) de aproximativ 5. Aceasta înseamnă că fiecare unitate de electricitate livrează 5 unități de căldură către clădire.

Amortizarea financiară este mai rapidă decât ai crede

Perioada de rambursare tipică este mai mică de cinci ani pentru utilizarea într-o gospodărie normală sau mai puțin de 10 ani pentru proiecte mai mari.

Fără săpături complexe

Spre deosebire de alte pompe de căldură, o pompă de căldură aer apă nu necesită săpături adânci, iar zona de colectare este mult mai mică.

Economic din punct de vedere energetic

Doar o cantitate mică de energie electrică este necesară, energia rămasă provenind din căldura naturală prezentă în sursa de apă.

Ecologic

Și prin utilizarea energiei electrice din surse regenerabile, o pompă de căldură aer-apă afectează foarte puțin mediul înconjurător.

Costurile pot fi recuperate prin bonusurile primite de la stat

Fiind o formă regenerabilă de producere a căldurii, acest sistem ar putea fi stimulat guvernamental în curând. Oricum, există stimulentul pentru panouri solare, deja, care este de mare ajutor.

Compatibil cu alte sisteme de încălzire

Ideală pentru reamenajare alături de cazanul convențional de gaz, energie termică solară și alte sisteme de încălzire.

Funcționează bine cu generarea la fața locului:

Folosind energia electrică generată la fața locului, cum ar fi energia eoliană, solară sau hidroenergetică, poate îmbunătăți finanțarea proiectului. Depozitarea în baterii poate ajuta și la reducerea costurilor de funcționare.

Răcește și încălzește

Unele modele de pompă de căldură aer apă sunt potrivite pentru răcire, inclusiv aer condiționat. Pompele de căldură reversibile pot chiar alterna între încălzire și răcire, dacă este necesar.

Fiabilitate dovedită în timp

O pompă de căldură aer apă este mai liniștită și are o durată de viață mai lungă decât alte pompe de căldură. Întreținerea este foarte simplă - similară cu cea a unui cazan convențional de gaz.

Este un obicei sănătos pe termen lung

Încălzirea regenerabilă este un pas vital în reducerea emisiilor de carbon. Către încălzirea de acest tip se tinde în toată lumea și este cel mai bun mod prin care să nu afectezi mediul înconjurător.

Funcțiile pe care le poți folosi

  • Încălzire: Pompele de căldură extrag căldura din aerul exterior, ceea ce face ca încălzirea locuinței să devină un proces eficient din punct de vedere energetic.
  • Răcire: Alimentate cu surse de energie regenerabilă, pompele de căldură răcesc locuința fără să consume cantități mari de energie.
  • Apă caldă: Prin combinarea unei pompe de căldură cu un rezervor de apă caldă menajeră poți produce, cu o eficiență ridicată, suficientă apă caldă pentru tine și familia ta.
  • Suport solar: Racordarea opțională la panouri solare asigură o sursă de energie gratuită, care poate produce până la 70% apă caldă menajeră.

Mod de utilizare

O pompă de căldură aer apă funcționează pe același principiu ca un frigider, prin o tehnologie de comprimare a vaporilor și este alcătuită din următoarele componente: compresor, vas de expansiune, două schimbătoare de căldură, respectiv vaporizator și condensator.

Tehnologia funcționează astfel: aerul din exterior se aspiră cu ajutorul unui ventilator în pompa de căldură. Aici, el intră în vaporizator, care este conectat la un sistem închis. Acesta din urmă conține un agent de răcire, care chiar și la cele mai scăzute temperaturi se transformă din stare lichidă în stare gazoasă.

Ulterior, vaporii agentului frigorific intră în compresor. Aici se produce creșterea temperaturii până la nivelul necesar, care se distribuie în instalația de încălzire a spațiului (cameră, casă etc.). De asemenea, la ieșirea din condensator, agentul frigorific se transformă din nou în stare lichidă. Tot procesul este repetat până se ajunge la temperatura dorită.

Tu ai alege o pompă de căldură aer-apă?Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1799 secunde