Aviz comercianților: Organele de control vor fi pe litoral în minivacanța de 1 iunie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aviz comercianților: Organele de control vor fi pe litoral în minivacanța de 1 iunie!

Social 31 Mai 2018 / 14:49 639 accesări

În perioada minivacanței de 1 - 3 iunie, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța va desfășura acțiuni de control igienico - sanitar în unitățile de alimentație publică, unitățile de cazare, laboratoare de patiserie. Potrivit reprezentantului Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, în cadrul acțiunilor de control se vor verifica următoarele aspecte: existența apei curente și a apei calde în unități, verificarea condițiilor igienico - sanitare, organizarea și respectarea circuitelor funcționale, microclimat, ventilație, prezența spațiilor frigorifice/ a termometrelor și al afișajului termogramelor, existența fișelor de aptitudini eliberate de către medicul de medicina muncii pentru personalul angajat și monitorizarea zilnică a stării de sănătate la personalul din sectorul de producție.

Alte măsuri dispuse de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța se referă la: verificarea angajaților din punct de vedere al echipamentului de protecție și al instruirii personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, verificarea din punct de vedere al existenței materialelor de curățenie și substanțe biocide.

Pentru neconformitățile constatate se vor aplica sancțiuni contravenționale.

Referitor la supravegherea sanitar veterinară pe litoral, în perioada minivacanței, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a dispus o serie de măsuri precum constituirea a opt echipe de lucru formate din inspectori cu atribuții de control oficial din cadrul D.S.V.S.A. Constanța, care vor acționa în zonele de agrement și în localitățile de interes turistic. Vor fi verificate condițiile de igienă în care funcționează unitățile de alimentație publică, pizzeriile, cantinele, unitățile de tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie - patiserie, pensiunile turistice, unitățile de tip hypermarket/ supermarket, magazinele alimentare din zonele în care se înregistrează creșteri ale numărului de turiști și implicit, intensificarea acțiunilor de comercializare, preparare și servire a alimentelor.

De asemenea, D.S.V.S.A Constanța a identificat zonele de risc epidemiologic și a catagrafiat unitățile de profil angrenate pentru minivacanța din perioada 1 - 3 iunie.

În ceea ce privește Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, se va asigura serviciul de permanență prin redirijarea apelurilor pentru numărul de telefon 0241.550.550, în intervalul orar 10.00 – 18.00, precum și câte o echipă de control în cazul apariției unor evenimente/ solicitări din partea consumatorilor.

Comisarul șef adjunct al CJPC, domnul Horia Constantinescu, a informat, în cadrul întâlnirii, că va continua acțiunile menite să impună un standard de calitate pentru consumatori.

Prefectul județului Constanța, domnul Ioan Albu, a recomandat o bună colaborare între instituțiile cu responsabilități de control și o informare reciprocă permanentă.12