Avram Iancu leagă Sulina de Istanbul... înot! „Pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avram Iancu leagă Sulina de Istanbul... înot! „Pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic”

Lifestyle 18 Septembrie 2018 / 17:42 492 accesări

Bibliotecarul Avram Iancu a continuat, marţi, cursa înot spre Istanbul, prin Marea Neagră, polisportivul din Petroşani notând pe pagina sa de socializare că a parcurs până acum 210 kilometri şi că se află la 20 de kilometri de graniţa cu Bulgaria. "Am reuşit 15 kilometri şi azi. Şi au mai rămas 20 de kilometri din România. 210 kilometri înotaţi deja. Şi căutăm paşapoartele", scria luni noaptea, peFacebook, Avram Iancu. Înotătorul a menţionat că a rezolvat şi problema caiacistului care să-l însoţească spre Turcia, după ce actualul coleg de drum nu a mai putut să continue cursa, din motive obiective.

Reamintim că Avram Iancu a pornit înot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunându-şi să străbată un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre, până la Istanbul. El şi-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării. Sportivul şi-a propus să încheie noul parcurs după aproximativ 45 de zile, în jurul datei de 17 octombrie, cursa fiind dedicată Anului Centenar al Marii Uniri. "Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şipentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic", scria, la debutul cursei, pe site-ul său, Avram Iancu.

Polisportivul din Petroşani este cunoscut pentru performanţele sale prin care a parcurs înot Canalul Mânecii, în august 2016 şi pentru faptul că a înotat, în vara lui 2017, pe tot traseul fluviului Dunărea, fără să poarte costum de neopren sau labe de înot.

Citește și:

Avram Iancu - primul om care a înotat pe Dunăre de la izvoare până la vărsare12
Pagina a fost generata in 0.1291 secunde