BNR lansează o nouă monedă din ARGINT. Ce valoare va avea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
BNR lansează o nouă monedă din ARGINT. Ce valoare va avea
Cultură 26 Iulie 2019 / 14:09 310 accesări 0 comentarii

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Cajal, începând cu data de 5 august 2019.

Valoare nominală a monedei este 10 lei. Moneda e din argint 999% și are un diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 g. Aversul monedei prezintă clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă portretul şi numele profesorului Nicolae Cajal şi anii între care a trăit acesta „1919” şi „2004”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 365,00 lei.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Cajal au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1678 secunde