Bombă incendiară din Al Doilea Război Mondial, găsită pe plajă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bombă incendiară din Al Doilea Război Mondial, găsită pe plajă
Eveniment 17 Iulie 2017 / 13:52 866 accesări 0 comentarii

O bombă incendiară de aviație, de proveniență germană, cu greutatea de 4 kg, a fost adusă de marea agitată pe plajă la Eforie Sud, luni dimineața. Echipa pirotehnica a ISU a ajuns la fața locului în jurul orei 9.15, iar la ora 10.50 au ridicat obiectul, care a fost transportat la depozitul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în vederea distrugerii.

REGULI DE COMPORTARE ŞI ACŢIUNE ÎN CAZUL DESCOPERIRII MUNIŢIILOR NEEXPLODATE

Sub denumirea generală de muniţii sunt incluse următoarele: cartuşe pentru arme militare, de tir şi de vănătoare, proiectile, bombe de aviaţie sau aruncător, rachete, muniţie reactivă, torpile, mine, cartuşe de semnalizare, petarde şi grenade, orice elemente încărcate cu substanţe explozive.

Este bine ca la întâlnirea unei astfel de muniţii să respectaţi următoarele reguli: nu le atingeţi; nu le loviţi sau mişcaţi; nu le introduceţi în foc; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente; nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi; în zona unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată nu permiteţi accesul altor persoane, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de ămbunătăţiri, săpături. Când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor, anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat, sau Inspectoratul Judeţean de Protecţie Civilă.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2286 secunde