Braconieri turci, trimiși în judecată de procurori!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Braconieri turci, trimiși în judecată de procurori!

Justiție 16 Iunie 2016 / 18:58 443 accesări

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus joi trimiterea în judecată a doi cetățeni turci prinși în flagrant de polițiștii constănțeni, în luna mai, în timp ce braconau în Zona Economică Exclusivă a României. Amintim că, pe data de 21 mai, în baza informațiilor obținute de la SCOMAR, o ambarcațiune a Gărzii de Coastă a depistat pe Marea Neagră, un pescador sub pavilion Turcia care pescuia ilegal. Cei șapte marinari aflați la bord s-au supus somațiilor polițiștilor Gărzii de Coastă, care au urcat la bord pentru verificări.

Oamenii legii au descoperit imediat peste 230 kilograme de calcan în stare proaspătă şi plase de pescuit tip setcă în lungime de aproximativ 1.200 de metri. "Poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării pescadorul "Mehmetoglu 2", evaluat la aproximativ 14.500 de euro şi 20 de plase de pescuit în lungime totală de 1.200 metri, în valoare de 4.000 lei. Întreaga cantitate de peşte, în valoare totală de 7.075 lei, a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale", se arată într-un comunicat de presă remis joi de Parchetul Tribunalului Constanța.

Ulterior, procurorii au cerut și au obținut arestarea preventivă a comandantului și a secundului pescadorului, care au fost acum deferiți Justiției. Ceilalți cinci membri ai echipajului sunt cercetați în stare de libertate. "Sub îndrumarea procurorului învestit în cauza, au fost continuate cercetările în apele Mării Negre, în zona în care a fost depistat pescadorul turcesc. Astfel, poliţiştii de frontieră, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, dotaţi cu utilaje specifice, au găsit abandonate, la 60 de metri adâncime, aproximativ 18.700 metri plase de pescuit de tip setcă pentru calcan, cu captură de peşte, şi opt ancore metalice, care au fost ridicate în vederea confiscării, peştele fiind predat unor societăţi comerciale de profil", se mai precizează în comunicatul deja citat.12