Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 04 Februarie 2020 / 13:24 2110 accesări 0 comentarii

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru savârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă pe teritoriul Austriei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 3 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile austriece.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de savârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta, împreună cu un alt bărbat, ar fi sustras 8.500 de euro și bijuterii, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, dintr-o locuință de pe teritoriul Austriei.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Curții de Apel Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Mandate puse în executare de poliţişti

La data de 3 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au depistat un bărbat, de 46 de ani, din localitatea Cumpăna, județul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an de închisoare pentru neprezentarea la Serviciul de Probațiune Constanța.

La data de 3 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au depistat un bărbat, de 23 de ani, din Năvodari, pe numele căruia Curtea de Apel Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Persoanele în cauză au fost escortate și introduse în Penitenciarul Poarta Albă.

Ordine de protecție provizorii emise de poliţişti

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați de către o femeie, de 58 de ani, din Constanța, despre producerea unui conflict la domiciliul său. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 26 de ani, fiul femeii în cauză, care ar fi amenințat-o pe aceasta cu acte de violență și ar fi provocat distrugeri la ușa de acces. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu conform procedurilor legale, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare si distrugere.

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, de 37 de ani, din Constanța, despre producerea unui conflict la domiciliul său. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 40 de ani, concubinul femeii în cauză, care, pe fondul geloziei, ar fi agresat-o fizic pe aceasta. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu conform procedurilor legale, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 21.40, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală au identificat un bărbat, de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Crinului din localitatea Chirnogeni, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul în cauză figura radiat din circulație de către autoritățile bulgare.

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 04.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Viilor din Năvodari, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1646 secunde