Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 15 Noiembrie 2019 / 12:59 368 accesări 0 comentarii

Mandat pus în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 14 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, de 26 de ani, din localitatea Lumina, județul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis două mandate de executare a pedepselor de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat din societăți comerciale, respectiv 2 ani și 445 de zile pentru furt calificat.

Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Dosar penal întocmit de polițiști

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefăniță Vodă din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

Activități preventive desfășurate de polițiști

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială nr.18 „Jean Bart” din municipiul Constanța.

În acest context, polițiștii le-au prezentat elevilor claselor a VII-a fenomenele de bullying și cyberbullying, cauzele apariției acestora, formele de agresiune întâlnite în școli și pe internet și importanța anturajului.

Fenomenul bullying este des întâlnit în școli și în proximitatea acestora. În cazul în care nu este depistat la timp, acesta poate lăsa traume și repercursiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.

De asemenea, au fost transmise aspecte legate de educația juridică, precum explicarea termenului „infracțiune” și ce implică răspunderea penală și contravențională a minorilor. Alte teme prezentate de polițiști au fost din sfera prevenirii manifestărilor violente în rândul tinerilor și prevenirea discriminării.

Recomandările acestora au fost susținute de materiale video specifice vârstei elevilor, precum și de sfaturi:

- Evită cuvintele jignitoare și nu încerca să te răzbuni!

- Pentru a evita un conflict mai mare, alege să nu răspunzi provocărilor!

- Analizează comportamentul celor din preajma ta și nu-ți petrece timpul cu persoanele violente!

- Poartă-te respectuos cu oamenii, fii politicos și prezintă-ți părerile cu calm!

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală, proiectul „Pregătiți pentru viață”.Ştiri recomandate

Bătaie în Vama Veche
Bătaie în Vama Veche 524 accesări
Pagina a fost generata in 0.1428 secunde