Cadru didactic: Cu cât amânăm predarea educaţiei sexuale în şcoli, educaţia va avea lipsuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cadru didactic: Cu cât amânăm predarea educaţiei sexuale în şcoli, educaţia va avea lipsuri
Social 02 Iunie 2020 / 16:16 433 accesări 0 comentarii

Eugen Puiu, un cadru didactic cu zeci de ani experienţă la catedră, îţi spune că este de acord cu introducerea educaţiei sexuale în şcolile din România. Consideră că este necesară o astfel de materie, iar dacă nu se va preda educaţia va avea tot mai multe lipsuri. Reprezentanţii Bisericii se opun, însă, şi trasmit că aceste ore ar trebui să fie opţionale. Multe state europene au introdus educaţia sexuală în unităţile şcolare încă de acum o jumătate de secol. Ţara noastră rămâne ocupanta primului loc în Uniunea Europeană la numărul de avorturi în rândul adolescenţilor.

EUGEN PUIU, cadru didactic şcoala din Capitală: "În mod direct sunt pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoala românească. Este o completare a educaţiei la modul general, educaţie care ar trebui să se adapteze societăţii actuale continuu dinamică. Odată acceptată această idee apare şi problema legată de cât de pregătită este societatea românească la ora actuală pentru a accepta un curriculum nou care să completeze educaţia copiilor. Trebuie să răspundă la întrebări esenţiale, şi anume: când anume trebuie introdus acest curriculum, este vorba despre vârsta copiilor respectivi, cum se vor desfăşura activităţile.

Trebuie să fim de acord, trăim într-o societate extrem de provocatoare. Până la urmă ăsta este rolul şcolii, nu? Modelarea personalităţii copiilor în aşa fel încât ei să fie apţi să se integreze social. Viaţa intimă face parte din viaţa însăşi, fără dar şi poate trebuie introdusă.

Rămân la părerea că indiferent cât de dificil ar fi, este o problematică foarte complexă şi introducerea ei în educaţia copiilor nu se poate face foarte simplu. Însă, trebuie să recunoaştem că lucrul acesta va trebuit făcut în cele din urmă. Cu cât amânăm lucrul acesta, educaţia va avea nişte lipsuri."

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1597 secunde