Calcan braconat, confiscat de poliţiştii de frontieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Calcan braconat, confiscat de poliţiştii de frontieră
Eveniment 17 Iunie 2019 / 14:06 626 accesări 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români care dețineau o cantitate de 218 kg pește, specia calcan, fără a deține documente legale.În data de 16.06.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în zona digului de sud a stațiunii Mamaia, două ambarcațiuni care se întorceau din mare transportând mai mulți saci.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de aproximativ 218 kilograme pește, specia calcan, în stare proaspătă, pe care cetățenii români P.V. și M.P., în vârstă de 43, respectiv 39 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Constanța, o comercializau către diferite persoane, fără a deține autorizație în acest sens. Polițiștii au indisponibilizat ambarcațiunea, aceasta nefiind autorizată a desfășura activități de pescuit comercial al peștelui specia calcan, iar întreaga cantitate de pește a fost confiscată și predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Polițiștii de frontieră și reprezentanții Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură au stabilit faptul că activitatea de pescuit și cantitatea de pește nu au fost raportate, conform legislației în vigoare iar una dintre ambarcațiuni nu deținea licență pentru pescuitul comercial al calcanului.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, și „pescuitul ilegal și pescuitul neraportat al calcanului”, precum și pentru a se determina dacă activitatea de pescuit s-a desfășurat în perioada de prohibiție, existând indicii temeinice în acest sens.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.227 secunde