Calificativele la clasele primare, pe cale de dispariție?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Câți miniștri, atâtea idei

Calificativele la clasele primare, pe cale de dispariție?!

Educație 06 Februarie 2018 / 13:11 2384 accesări

Atenție, învățători și elevi, fostul ministru Liviu Pop coace ceva! Ați ghicit - este vorba de o nouă schimbare în sistemul de notare la clasele I-IV.

„O să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învățământul primar. Trebuie schimbată Legea Educației (n.r. - din nou?!)“, a anunțat Liviu Pop, fostul ministru al învățământului, care a devenit, între timp, președintele comisiei de învățământ din Senat.

Așadar, elevii din clasele I- IV au mari șanse să nu mai fie notați cu calificative. Acest lucru se va întâmplă dacă se concretizează dorință fostului ministru al învățământului. „Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea. Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun inițiativa legislativă. Evaluarea elevilor să se facă așa cum există în unele țări ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discuție mult mai amplă și pentru asta trebuie schimbată Legea Educației naționale“, a precizat Pop.

Liviu Pop, fostul ministru al învățământului, a devenit, după plecarea din această funcție, președinte al Comisiei de Învățământ din Senat, acolo unde a înlocuit-o pe Ecaterina Andronescu.

În acest moment, conform legii învățământului, elevii claselor I-IV sunt evaluați cu calificative: foarte bine, bine, suficient sau insuficient, în funcție de rezultatele pe care le obțin la clasă și la testele scrise. În funcție de ponderea calificativelor, la sfârșit de semestru învățătorii stabilesc media finală.

Elevii care nu obțin pe tot parcursul anului note bune trebuie să susțină un examen în vară cu un ansamblu de profesori, iar în cazul în care situația nu este mai bună, elevul va repetă tot anul. „Calificativele“ sunt folosite pe tot parcursul anului, într-un sistem de evaluare la teste, în activitățile școlare, acasă sau pentru proiecte.



Ştiri recomandate

12