Când va fi construit spitalul regional la Constanța?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Discuiții între premierul Viorica Dăncilă și șeful CJC, Horia Țuțuianu Când va fi construit spitalul regional la Constanța?
Administrație 22 Februarie 2018 / 15:07 6800 accesări 7 comentarii

Discuțiile pe marginea construirii unui spital regional la Constanța trenează de ani buni, însă niciun Guvern nu a mișcat vreun deget până acum. Evident, autoritățile din Constanța au realuat această temă majoră și i-au cerut și actualului premier Viorica Dăncilă să nu uite de proiect. Discuția a avut loc, joi, 22 februarie, la Adunarea Generală a Uniunii Națională a Consiliilor Județene (UNCJR), la care au participat mai mulți membri ai Guvernului. Cu această ocazie, președintele Consiliului JudețeanConstanța, Marius Horia Țuțuianu, a declarat că, în următoarea perioadă, va avea o vizită la Guvern, în cadrul căreia va discuta cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. „Se impune oportunitatea construirii acestui spital regional la noi în județ, întrucât noi avem de deservit 730.000 de locuitori și aproape două milioane de turiști în fiecare sezon estival. Am ridicat acest subiect în cadrul ședinței UNCJR. Trebuie să căutăm sursele de finanțare pentru construirea acestui spital, mai ales că noi, la Constanța, suntem în grafic până acum: avem terenul, infrastructura, utilitățile și, cel mai important, studiul de fezabilitate, care doar trebuie adaptat la 2018”, a spus președintele CJC.

La finele anului trecut, fostul Executiv condus de Mihai Tudose a aprobat, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu Mureş, Constanţa, Brăila - Galaţi şi Braşov. Conform Programului de guvernare, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei (Iași, Cluj-Napoca și Craiova) au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

PIEDICI PESTE PIEDICI

Amintim că, de aproape 10 ani, autoritățile locale din județul Constanța sunt în discuții cu cele centrale pentru construirea unui spital regional la malul mării, care să aibă 800 de paturi și care să deservească pacienții din întreaga regiune de sud-est: județele Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați și Vrancea. De la demararea discuțiilor cu privire la înființarea unei asemenea unități sanitare, autoritățile și-au făcut treaba. Au identificat terenul (e vorba de un imobil situat în cartierul Viile Noi, zona Sere, și care a fost transferat din administrarea Ministerului Apărării Naționale la Ministerul Sănătății) și au realizat întreaga documentație, inclusiv proiectul tehnic. Numai că, în mod surprinzător, Guvernul condus de Dacian Cioloș a tăiat Constanța de pe lista spitalelor. Nimeni nu a putut să explice acest lucru, mai ales că județul Constanța este într-o poziție strategică atât din punct de vedere militar, cât și economic. Avem Portul Constanța și Centrala Nucleară Electrică și mai punem la socoteală și faptul că litoralul românesc atrage anual milioane de turiști. În aceste condiții, pe litoral există o singură unitate de primiri urgențe dotată cu aparatură medicală de calitate. Adică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Loading...
loading...

7 comentarii

psd-istul imbecil 18:24:55 / 22 Februarie 2018
cade tzara pe noi , si noi ne scarpinam in buci

la ce pushca mea le trebuie psd-istilor spital ?

Mine 18:40:03 / 22 Februarie 2018
Pentru psd-istul imbecil

Ptr ca cea care te a facut sa aiba unde sa mearga mai boule si sa nu moara in spital retardatule..nu toti care au nevoie de spital sunt psd isti...multi dobitoci in tara asta...

Eugenia 49 21:57:28 / 22 Februarie 2018
Si ce daca...

Si daca-l facem, spitalul, cu ce cadre medicale-l populam?

Lucifer 23:06:07 / 22 Februarie 2018
La Paștele cailor

Cât timp la putere vor fi pediștii penali, nu se va construi niciun spital. Ei au alte priorități, cum ar fi: scăparea de pușcărie, furtul si corupția.

fasole cu carnati 07:34:33 / 23 Februarie 2018
Pentru Lucy

LUCICO ! nu te- a luat inca politia ca dai țepe ? Aloo ... telegrafu ....permiteti accestei excroace sa posteze anunturi ?

MIHAI 10:46:18 / 23 Februarie 2018
LOCATIA

Dupa cum rezulta din text, discutiile in Romania se poarta doar pe margine, asa dupa cum este amplasat si panoul pe marginea drumului. Nu se ajunge niciodata in centru, adica la fapta. La ce ar mai folosi politica daca s-ar face totul, imediat? Cu ce ar mai fi momiti alegatorii care stau cu capul in traista cand voteaza, asteptatnd ca sa fie umpluta cu ovaz dupa alegeri? Avem speranta ca, dupa ce dna Dracila va afla de dorinta autoritatilor ( cea a bolnavilor nu conteaza) din Constanta, va da fuga la coafor si va alege o noua frizura si mai sexi ca sa fie si mai iubita de Dragnea si de popor. Pana se va gasi solutia de realizare a construirii spitalului, propunem ca pe panoul care indica "locatia",sa se stearga actualul anunt si sa fie inclocuit cu textul: "Aici va fi locul unde nu se va construi niciodata spitalul universitar si de urgenta". Noul panou sa fie sfintit de un sobor de preoti in frunte cu Inalt Prea Sinistrul si Penalul Rasputin-Snagoveanu. Pana la realizarea acestui obiectiv, se recomnda bolnavilor sa vina in pelerinaj la aceasta "locatie". Miscarea le va face bine. Cand auzi ca nu sunt bani, te intrebi cum au reusit Mazare, Constantinescu si alti iubitori de facere de bine , sa faca averile care au plecat spre alte tari mai calde, si nu au fost folositi pentru spital si eventual pentru Cazinou. Mai ramane de vazut ce facem cu ticalosul de Ciolos care cu guvernul sau format din pesedisti si liberali, au distrus toate realizarile guvernelor anterioare, inclusiv proiectul spitalului de care este vorba ( cu subiect si predicat ca sa fim la nivelul intelectualilor din Parlament). Mai ramane intrebarea, daca avem Portul , Centrala nucleara litoralul si miliardele de turisti, unde sunt banii rezultati din aceste pretioase activitati? Asteptam cu nerabdare un articol lamuritor.

Lucica 18:25:09 / 23 Februarie 2018
Pentru Telegraf si pentru cel "tepat"

Sa se faca ancheta.Astept POLITIA.Pina atunci faceti plingerea penala.Apropo,NU UITATI SA VA SEMNATI.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2659 secunde