Carantina în România la nivel național nu este acum o opțiune a Guvernului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ludovic Orban

Carantina în România la nivel național nu este acum o opțiune a Guvernului

Social 27 Octombrie 2020 / 09:37 1078 accesări

Ludovic Orban susține că măsurile pe care le ia Executivul pentru combaterea răspândirii coronavirusului au în vedere afectarea într-o cât mai mică măsură a economiei.

Premierul a explicat că s-au luat mai multe măsuri până acum şi se aşteaptă eficienţa acestora, iar cu cât mai multă lume respectă regulile, cu atât viaţa se poate apropia de normal.

Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă (carantina totală, n.r.). Noi am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de transmitere a virusului şi aşteptăm să vedem eficienţa. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală.

Premierul a precizat că obiectivul este ca economia să rămână funcțională, de aceea restricţiile care se impun ţin de rata de infectare din fiecare localitate.

Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcţionarea economiei, să luăm cât mai puţine măsuri de restricţionare şi ne dorim ca oamenii să aibă o viaţă cât mai aproape de normal. Repet, cu condiţia respectării normelor de protecţie, care nu sunt complicate.

Taguri articol


12