Cât costă noul iPhone de top?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cât costă noul iPhone de top?

Tehnologie 12 Septembrie 2018 / 18:04 1242 accesări

Preţul noului iPhone de top al Apple ar putea depăşi pragul de 1.000 de dolari, iar majoritatea analiştilor care urmăresc lansarea noilor modele de smartphone ale companiei americane, care a avut loc astăzi, miercuri, se întrebă până unde pot urca preţurile, transmite Reuters, conform news.ro.

Capitalizarea de piaţă a Apple a depăşit 1.000 de miliarde de dolari, iar compania trebuie să susţină creşterea veniturilor generate de iPhone, chiar dacă cererea pentru smartphone-uri se aplatizează.

Noul model de top al Apple ar urma să aibă un ecran edge-to-edge de 6,5 inchi (16,5 cm) şi se va numi iPhone X Plus sau Max. Telefonul ar putea avea un ecran OLED cu culori mai bogate, iar analiştii de pe Wall Street ţintesc un preţ de 1.049 sau 1.099 de dolari, faţă de preţul de 999 de dolari al iPhone X.

Un al doilea telefon cu ecran OLED de 5,8 inchi, numit probabil iPhone Xs, ar urma să fie similar cu iPhone X, dar cu un procesor îmbunătăţit.

Analiştii sunt intrigaţi cel mai mult de al treilea model, cu ecran de 6,1 inchi, posibil numit iPhone 9. Dispozitivul cu ecran mare ar putea include tehnologia mai ieftină LCD, dar să arată mai mult ca modelele iPhone X şi iPhone 8 de anul trecut, care la rândul lor seamănă cu iPhone 6 din 2014.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze. Acest profil ar putea atrage clienţii atenţi la preţuri care vor dori să îşi schimbe telefoanele vechi de trei-patru ani, a spus Hal Eddins, economist şef la Capital Investment Counsel, companie care deţine acţiuni la Apple.

Unii analişti anticipează un preţ de 699 de dolari pentru iPhone 9, dar Rod Hall, analist la Goldman Sachs, anticipează un preţ de 849 de dolari, o creştere semnificativă pentru un dispozitiv din gama medie. „Având în vedere cererea peste aşteptări pentru iPhone X din această vară, ne îndoim că Apple va tinde spre preţuri mai mici”, a scris Hall într-o notă adresată clienţilor.

Samsung Electronics are puţine modele care costă la fel de mult ca telefoanele Apple, majoritatea telefoanelor din gamă find formată din modele mai ieftine. ”Apple nu a concurat niciodată cu preţurile”, a spus Josh Blechman, director pentru pieţe de capital la firma Exponential ETFs, care deţine acţiuni Apple. Pe lângă modelele noi, Apple ar urma să prezinte o opţiune de coloare aurie pentru cele două telefoane noi cu ecrane OLED, o versiune nouă de căşti wireless cu încărcare wireless şi o versiune nouă pentru Apple Watch, cu un ecran mai mare. De asemenea, compania ar urma să lanseze un dispozitiv de încărcare wireless capabil să încarce mai multe dispozitive în acelaşi timp.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2275 secunde