Cât mai rămâne ministrul Justiției în funcție?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Moțiune simplă împotriva Ralucăi Prună

Cât mai rămâne ministrul Justiției în funcție?

Politică 22 Martie 2016 / 16:02 333 accesări
Co-președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu: „Ministrul Prună a spus că drepturile omului reprezintă un lux. Asemenea greşeli nu pot rămâne nesancţionate”

Co-președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu: „Ministrul Prună a spus că drepturile omului reprezintă un lux. Asemenea greşeli nu pot rămâne nesancţionate”

Poate că miniștrii tehnocrați din Cabinetul lui Dacian Cioloș or fi buni specialiști în domeniile lor, dar la capitotul comunicare nu se descurcă atât de bine. Iar din cauza declarațiilor neinspirate, ei riscă să iasă din Guvern mult mai devreme decât se așteptau. După ce ministrul Justiției, Raluca Prună, a spus că „discuția despre drepturi este un lux”, în contextul adoptării controversatei ordonanțe prin care SRI primește atribuții de cercetare penală, parlamentarii ALDE au pregătit o moțiune simplă împotriva ei. „Am definitivat textul moțiunii, pe care am gândit-o după ce ministrul Prună a făcut declarațiile surprinzătoare și deplasate potrivit cărora drepturile omului reprezintă un lux pe care nu ni-l putem permite. Parlamentul funcţionează ca instituţie de control al Executivului, iar asemenea greşeli nu pot rămâne nesancţionate”, a declarat co-președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu. Pentru a fi inițiată, moțiunea trebuie să fie semnată de minimum 50 de senatori sau deputați, iar pentru a fi adoptat, documentul trebuie să fie votat de majoritatea aleșilor prezenți la ședința în care se dezbate documentul. Raluca Prună nu este singurul ministru din Guvernul Cioloș care a făcut declarații scandaloase. În urmă cu aproximativ trei luni, ministrul de Finanțe, Anca Dragu, a sugerat să nu mai cerem majorarea salariului minim și să luăm exemplul țărilor precum Brazilia și India, „unde săracii lucrează și pe doi lei și fac lucruri de care românii nu se mai ocupă demult”.

Citește și:

Ministrul Justiției: „Discuția despre drepturile românilor, un lux!“12
Pagina a fost generata in 0.3144 secunde