Ce este interzis să faci de echinocțiu ca să nu atragi GHINIONUL asupra ta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2018

Ce este interzis să faci de echinocțiu ca să nu atragi GHINIONUL asupra ta

Lifestyle 23 Septembrie 2018 / 07:57 1317 accesări

Potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, momentul echinocțiului de toamnă 2018, în România este 23 septembrie, ora 4:54. Echinocțiul de toamnă 2018 reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, pană la solstițiul de iarnă, marcat pe 22 decembrie.

SUPERSTIȚII ȘI TRADIȚII LA ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ

1. Întrucât evenimentul are loc întotdeauna în preajma Zilei Crucii, în ziua de 22 septembrie credincioșii duc buchete de flori cu care împodobesc crucea din biserică sau din fața bisericii. Este bine să fie biserica în care creștinii au fost botezați sau s-au cununat.

2. Nu ai voie să uiți de recolta de toamnă. Se spune că un agricultor responsabil este în același timp recunoscător lui Dumnezeu pentru roadele bogate pe care le-a dat. Țăranii duc la preot, la sfințit, plante, legume sau fructe folosite în scopuri vindecătoare. Plantele căpăta puteri de alinare a durerilor sufletești și a bolilor trupești dacă sunt sfințite pe 22 septembrie. De pildă, prunele sfințite vindecă copiii de bolile copilăriei precum rujeolă sau varicelă.

3. În această zi, florile se plâng una alteia pentru că știu că vine iarna și se vor uscă. Dacă vezi ca plantă din cameră ta este udă nu e de la schimbarea vremii: această chiar plânge! Știe că va muri în curând, iar dacă vrei să o salvezi, unge-o cu mir sfințit de la o mânăstire apropiată și roagă starețul sau preotul-paroh să spună o rugăciune pentru plantele și animalele tale ca Dumnezeu să le ocrotească pe timp de frig.

4. Atunci când țăranii văd că păsările încep să zboare în stoluri în țările calde e bine să arunce cu grâu peste gard. Această superstiție spune că necuvântătoarele cu aripi nu vor plecă flămânde și nu vor distruge recoltele de anul viitor.

5. Nu ai voie să strângi merele sau gutuile după această dată! Se spune că dacă strângi fructele după ziua cu echinocțiu nu vei avea spor la muncă tot anul.

6. Nu doar în țara noastră există tradiții și superstiții legate de echinocțiu. În Coreea, de pildă, se ține marele festival al recoltei numit Chuseok. Acesta durează 3 zile, iar agricultorii scot la paradă recolta bogată. Cei care nu s-au putut bucură de roade trebuie să iasă în piață cu speritorile de ciori de pe câmpuri.

7. Și în Marea Britanie se sărbătorește echinocțiul de toamnă. În mai multe orășele din Regat se fac petreceri speciale la care vedetă este dovleacul.



12