Ce este uleiul de canabis - substanță activă și mod de administrare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce este uleiul de canabis - substanță activă și mod de administrare
Lifestyle 23 Ianuarie 2020 / 08:03 1680 accesări 0 comentarii

Dacă nu ai auzit până acum de uleiul de canabis, trebuie să știi că acest produs din sfera tratamentelor naturiste se bucură de o cerere foarte mare atât în țara noastră, cât și peste hotare. Foarte mulți profesioniști din sfera sănătății, specialiști în nutriție și oameni de știință din întreaga lume au studiat, testat și analizat efectele utilizării gamei de produse ce conțin ulei de canabis, iar concluziile la care au ajuns până în prezent sunt încurajatoare.

Printre efectele benefice dovedite pe care uleiul de canabis le are asupra organismului uman se numără ameliorarea durerilor de mai multe tipuri, a inflamațiilor și diferitelor afecțiuni de sănătate fizică sau mentală.

Pentru a putea determina cu exactitate dacă este nevoie să folosești ulei de canabis, însă, va trebui să ai toate informațiile referitoare la acțiunile substanței active din acest produs și la modul potrivit de administrare. Astfel, specialiștii din cadrul marelui distribuitor de ulei de canabis CBDlife.ro au subliniat, în rândurile de mai jos, câteva detalii pe care trebuie să le cunoști cu privire la uleiul de canabis.

Extragerea și procesarea substanței active din uleiul de canabis

Produsele din această gamă au la bază un ingredient activ denumit “canabidiol”. Acest compus chimic se regăsește în mod natural în planta de cânepă în forma ei neprelucrată, iar diversele variante de ulei de canabis la care ai acces pe piața din România au diferite concentrații de canabidiol. Din acest motiv, alegerea produsului potrivit se va face în funcție de nevoile pe care le ai și de metodele de administrare pe care le preferi.

Majoritatea produselor alimentare, indiferent de segment, implică supraprocesarea materiei prime, însă accesul la informație pe care ni-l oferă prezentul ne ajută să evităm consumul produselor procesate excesiv. Din această perspectivă, procesul de extragere a canabidiolului din planta de cânepă este simplu și deloc dăunător, metoda fiind realizată la temperaturi scăzute și sub presiune, cu ajutorul dioxidului de carbon.

Tipuri de produse pe bază de ulei de canabis

Oferta distribuitorilor de suplimente alimentare și tratamente naturiste de pe piața autohtonă cuprinde, pe lângă extractele și uleiurile de canabis cu concentrații diferite, și ceruri, capsule, tincturi, produse cosmetice, cristale, ceaiuri, dulciuri și lichide pentru țigara electronică ce conțin canabidiol.

Cea mai eficientă metodă de administrare

Ingerarea uleiului de canabis sau a canabidiolului în orice formă poate produce efecte cu o întârziere de până la două ore. Studiile de până acum arată că viteza cu care corpul tău resimte efectele este influențată și de factorii genetici sau cantitatea de mâncare ingerată anterior.

Ca o consecință a efectelor întârziate, simpla ingerare nu îți va permite să determini cu precizie doza de care ai nevoie și să o ajustezi “din mers”. În cazul consumului de ulei de canabis, însă, nu trebuie să te aștepți la efecte ce-ți pot afecta în vreun fel echilibrul sau simțurile.

Alternativa eficientă de administrare este cea sublinguală. Picurat sub limbă, canabidiolul conținut de uleiul de canabis este transportat foarte rapid către creier și dispersat în tot corpul, efectele (ameliorarea durerii, a stării de anxietate etc.) făcându-și apariția în cel mai scurt timp cu putință. Astfel administrat, uleiul de canabis poate acționa asupra organismului timp de câteva ore. Unul dintre avantajele acestei metode de administrare este faptul că poți determina eficacitatea substanței și poți decide dacă mai este nevoie de încă o picătură pentru a ajunge la rezultatul pe care îl urmărești.

Produse recomandate

Poți găsi ulei de canabis în diferite forme și cu diverse concentrații de substanță activă, însă recomandarea specialiștilor este să cauți acele produse cu “spectru complet”, obținute prin extragerea canabidiolului din întreaga plantă de cânepă.

Un alt sfat ar fi să vizezi un indice al purității crescut, cât mai aproape de 100%, pentru a te asigura că potența și calitatea ingredientului activ sunt afectate cât mai puțin. Pentru a găsi produse de calitate superioară din gama de ulei de canabis, intră pe CBDlife.ro și alege unul dintre uleiurile certificate și de origine organică!

Articol realizat de iAgency.roŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1446 secunde